Ryanair: Maastricht - Girona, 11 mei 2013

20 mei 2013

Omstreeks 14:45 uur zijn wij (een gezelschap van 4 personen) aanwezig op de Zuid-Limburgse luchthaven Maastricht-Aachen Airport om naar Girona te vliegen voor een city-trip naar Barcelona. Aangezien er rond dit tijdstip geen andere vluchten stonden gepland, was het heerlijk rustig op de regionale luchthaven.

Voor Ryanair en het vliegveld is een matig gevuld toestel niet goed, maar voor de reiziger is het heerlijk. Geen duw- en trekwerk én lekker snel het vliegtuig in, alwaar je heel eenvoudig een plekje kunt bemachtigen. De vlucht stond gepland voor 16:00 uur, en stipt op tijd werd het luchtruim gekozen. Zoals gezegd was de bezetting (voor Ryanair-begrippen) magertjes te noemen. Ik schat dat het toestel voor ca. 60 á 70% gevuld was. Volgens de website van Ryanair zou het toestel stipt 18:00 uur op Spaanse bodem moeten landen, maar omstreeks 17:45 uur stonden wij al bij de bagagecarrousel in de terminal van luchthaven Girona-Costa Brava. Kortom; een voorspoedige vlucht.

Onze terugvlucht vond plaats op donderdag 16 mei 2013, van Girona naar Maastricht. Ook ditmaal was het weer een oase van rust op het vliegveld. Er vertrokken aan het begin van de avond maar weinig vluchten, en ook hier verliepen de security-formaliteiten snel en vlekkeloos. De bezettingsgraad van de terugvlucht was in mijn ogen gelijk aan de heenvlucht, wat ervoor zorgde dat er (ruim) voldoende ruimte was voor zowel de handbagage, als voor de passagiers zelf. Ook nu weer vertrok de vlucht strak op tijd en landde ruim voor de verwachte aankomsttijd op een koud en regenachtig Maastricht-Aachen Airport. Bij aankomst in het luchthavengebouw lag onze bagage al op de bagagecaroussel, en vervolgens zaten we enkele minuten later alweer in de auto op weg naar huis.

Beide vluchten waren goed. Natuurlijk heb je bij Ryanair een constante verkoop van snacks, 'smokeless' sigaretten en kraskaarten, maar ze doen wat ze zeggen dat ze doen; ze brengen je van A naar B voor een goede prijs (in mijn geval 80 euro voor een retourtje).

Beide vluchten krijgen een 9.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020