Ryanair: Maastricht - Trapani, 3 september 2013

23 september 2013

Op 3 september vlogen wij vanaf Maastricht naar Trapani. Ik las dat MAA op een airportsite werd omschreven als "small but cute" en dat is het ook. Het doet denken aan zo'n klein, uitgestorven treinstation op het platteland. Waar de kaartjesverkoper tegelijk ook de koffie verzorgt, conducteur is en de wissels bedient.

Vooraf geen gebruik gemaakt van de "priority"-mogelijkheid of het reserveren van plaatsen (beide a € 10 p.s.). Dit bleek ook niet nodig; het vliegtuig was maar voor iets meer dan de helft gevuld. Met ons tweeën hadden we een volledige rij van zes plaatsen tot onze beschikking. Wie vaker met Ryanair gevlogen heeft, kent het klappen van de zweep en dan gaat het eigenlijk best soepel allemaal. Wel maakte ik voor het eerst mee dat er door het vliegveldpersoneel streng op handbagage werd gecontroleerd (alles moest door de pasvorm). Vast om Ryanair te paaien, dacht ik.

Minpunt was dat het vliegtuig te laat in Maastricht arriveerde uit Trapani, waardoor wij ook later vertrokken (bijna half uur vertraging). Niet prettig, aangezien de vlucht volgens schema zelfs pas rond half 11 in Trapani arriveert en ter plaatse toch een autoverhuurder en hotel op ons wachtten.

De vlucht zelf was typisch Ryanair. De twee stewards en één stewardess probeerden uiteraard van alles aan de man te brengen. Verbazingwekkend iedere keer dat er toch weer mensen zijn die zich de loterijkaartjes laten aansmeren. Van de mededelingen die werden gedaan tijdens de vlucht (zowel in het Engels als Italiaans) was zoals gewoonlijk weer niks te verstaan, door een combinatie van onverstaanbaar Engels en slechte geluidskwaliteit.

Door de invallende duisternis bleek het uitzicht tijdens de vlucht beperkt tot heel veel lichtjes op de grond, maar de aankomst in Trapani was wel mooi. De aanvankelijke vertraging van een half uur bleek gehalveerd en we beschikten ook snel over onze bagage. Voor Ryanair begrippen verdient de vlucht dan ook een 8.

Naam inzender bij de redactie bekend.

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

Copyright Reismedia BV 2019