Ryanair: Valencia - Weeze, 5 juli 2010

5 juli 2010
Na 5 dagen citytrip en strandbezoek in werkelijk geweldig Valencia (absolute aanrader), stond op 5 juli mijn terugvlucht FR8603 met bestemming Weeze gepland. Ik had een retourtje Valencia geboekt voor 55 euro all-in en nam alleen handbagage mee. Ryanair stelt nauwkeurige eisen aan de handbagage qua omvang en een gewicht van 10 kilo. Dit is echter voldoende om al je benodigdheden voor 5 dagen van huis in te stoppen.


Wat betreft de luchthaven van Valencia: het is een zeer moderne, overzichtelijke luchthaven waar borden en mededelingen zowel in het Spaans als duidelijk Engels worden vermeld.

Eenmaal aan boord de Boeing 737-800 werden we vriendelijk welkom geheten door het cabinepersoneel van Ryanair. Het toestel bleek maar voor 1/3e vol te zitten, waardoor mijn maat en ik allebei een plekje aan het raam konden innemen. Het leek mij een vrij nieuw aangeschaft toestel en de cabine zag er dan ook piekfijn uit. De leren stoelen zaten erg lekker, dus wij waren helemaal klaar voor de vlucht waarvoor 2 uur en 40 minuten stond gepland. De safery briefing was duidelijk verstaanbaar en werd professioneel uitgevoerd door de crew.

In de lucht begon de crew met het bescheiden en vriendelijk aanbieden van hapjes en dranken, waarvoor zoals bij alle low-cost airlines wel flink voor betaald moet worden. De vlucht voorliep vervolgens zeer soepel en na een rustige approach en zachte landing, arriveerden we 15 minuten te vroeg op Airport Weeze. Ongeveer 10 minuten nadat het toestel tot stilstand kwam op het platform stonden mijn maat en ik buiten de terminal van Weeze, een absoluut voordeel van regionaal vliegen.

Ik geef deze Ryanair-vlucht een welverdiende 9, door het soepele verloop van de vlucht en de vriendelijke behandeling van het personeel. Dat alles voor maar 55 euro retour, geweldig!

A.J. de Graaf

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021