SkyEurope Airlines: Amsterdam - Warschau, 14 juni 2004

14 juni 2004
Maandag 14 juni is Sky Europe vanuit Warschau begonnen met de dienst naar Amsterdam. Het is een zeer ambitieuze airline die zeer snel groeit op de Oost Europese markt. Ze vliegen met zes Embrear 120’s en zeven Boeing 737-500’s. De incheckprocedure voor vlucht NE631 verliep niet snel.

Ik ben geen fan van eigen incheckbalies die maar twee uur van te voren zijn bemand. Je krijgt een stoel toegewezen dat is wel zo prettig als de stoel van je keuze nog aanwezig is. Omdat ik met deze lage kosten maatschappij zou gaan vliegen heb ik op Schiphol alvast iets gegeten en een krant gekocht.

De vlucht vanuit Warschau had een vertraging van ongeveer vijftig minuten die al eerder op de dag was opgelopen op de route Warschau-Stansted. Het vliegtuig van Sky Europe, de OM-SED. heeft een redelijk nieuw interieur en ziet er schoon uit. De ruimte is afhankelijk van de stoelkeuze, zo heb ik reeds ondervonden.

De vlucht verliep zeer goed zoals ik dat van LOT gewend ben. Maar de Etiude terminal op de luchthaven van Warschau deed mij weer herinneren dat ik niet met LOT vloog.

Deze terminal (schuur) heeft niets te bieden. Op terugreis heb eerst gekeken of de vlucht van uit STN vertraging had. Dat werd weer zestig minuten extra wachten. Ik wacht bijvoorkeur niet in deze terminal en loop dan naar het Marriott hotel, waar je je in een echte Lounge waant.

De beide vluchten werden ondanks de vertraging professioneel uitgevoerd. Ik hoop dat de vertragingen in de eerste week snel zullen oplossen, zodat Sky Europe zich een gezonde plek kan verwerven op deze route.

Ik heb in ieder geval alweer enkele vluchten geboekt.

Het cijfer voor deze vlucht: 7

G.J. Dekker

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020