SkyEurope Airlines: Bratislava - Amsterdam, 21 juli 2006

21 juli 2006
Het was bij het inchecken voor vlucht NE 610 naar Amsterdam al vroeg druk in de kleine vertrekhal van de luchthaven van Bratislava. Het inchecken voor alle SkyEurope-vluchten gebeurde tegelijkertijd bij dezelfde balies. De totale wachttijd bedroeg in totaal zo’n twintig minuten, dus dat was nog wel te overzien. Sowieso was het vroeg dag vandaag, want de vlucht vertrok al om tien voor acht.

Na een zeer vlotte paspoort- en veiligheidscontrole meldde ik me al vrij snel bij de gate. Gezien het relatief kleine aantal passagiers dat hier plaatsnam bleek al dat de vlucht niet vol zat. Na een half uurtje wachten mochten we naar het vliegtuig. Het was een wat oudere Boeing 737-500, dus helaas niet de nieuwe en luxere 737-700, waarmee SkyEurope sinds maart van dit jaar vliegt.

Met mijn lengte was het toestel niet erg comfortabel. Ik zat aan het gangpad, ter hoogte van de nooduitgang, maar kon mijn benen ternauwernood kwijt. Bovendien hadden de stoelen geen hoge hoofdsteun. Relaxed achteroverliggen was er dan ook niet bij. En op een vlucht van één uur en veertig minuten wil je toch net iets meer comfort. Opvallend was ook dat sommige teksten in het Turks stonden weergegeven. Blijkbaar had het vliegtuig in een eerder leven een Turkse eigenaar.

Voor de rest maakte SkyEurope een goede indruk. De vlucht vertrok op tijd en landde zelfs twintig minuten voor schematijd op Schiphol. Het volledig vrouwelijke cabinepersoneel was erg vriendelijk en behulpzaam en had er plezier in. Ze spraken overigens uitstekend Engels. Tijdens de vlucht kwamen ze rond met dranken, snacks (van broodjes tot pizza-slices) en diverse ‘taxfree’-producten, die in tegenstelling tot de lage prijzen in Slowakije niet echt goedkoop zijn.

De vlucht verliep verder voorspoedig. Na een landing op de Polderbaan was het nog wel een lang stuk taxiën. Ook moesten we nog even wachten omdat er nog geen plek voor ons vliegtuig beschikbaar was. We meerden aan bij de nieuwe H-pier, waarvan een aantal buitenlandse low cost carriers gebruik maakt. Enig comfort is hier ver te zoeken, en het is nog een flink eind lopen naar de uitgang. Op het eerste stuk ontbreken ook de vertrouwde rolbanden.

Voor deze vlucht geef ik een 7,5. Wanneer het zitcomfort beter was geweest had het zeker een punt hoger kunnen zijn.

Niek Vernooij, redacteur Luchtvaartnieuws.nl

Dit vluchtverslag maakt onderdeel uit van een serie artikelen over Low Cost Carriers. om meer te lezen over deze special van Luchtvaartnieuws.nl

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020