SN Brussels: Stockholm Arlanda - Brussel, 23 augustus 2004

23 augustus 2004
Op maandag 23 augustus vloog ik met SN Brussels Airlines vlucht SN2296 van Stockholm Arlanda terug naar Brussel Zaventem. Dat is de avondvlucht met vertrek om 20u00 en aankomst in Brussel om 22u15. Arlanda ligt op 40 kilometer van Stockholm, maar is niettemin toch goed te bereiken vanuit Stockholm stad. Ieder kwartier gaat er een snelle trein die nauwelijks 20 minuten doet over het traject van zo'n 40 kilometer. Er is ook een goedkopere bus, die er ongeveer 40 minuten over doet om de luchthaven te bereiken.

Mijn ervaringen tot nu toe met SN Brussels zijn zeer positief. Deze vlucht was geen uitzondering. Ik was erg vroeg op de luchthaven, en twee uur voor vertrek ging de incheck balie open. Er stonden enkele passagiers te wachten. Het inchecken ging zeer efficiënt en snel.

De vlucht vanuit Brussel kwam ruim op tijd aan in Stockholm. De boarding, oftewel het "inschepen" begon ongeveer een klein half uur voor het voorziene vertrek en ging alweer vlot. Veel van de SN passagiers lijken ervaren reizigers te zijn en vinden gemakkelijk hun plaats.

Ik had plaats 10A in Economy, een prima plaats onder de vleugels. De vlucht was niet te vol. De bezettingsgraad leek zo'n 65%, misschien 70%.

SN Brussels is een van die maatschappijen die er bewust voor heeft gekozen om juist wél weer meer dienstverlening aan boord te leveren, ook in de economy klasse. Met "Brussels Bistro" hebben ze een aantrekkelijk cateringproduct dat verpakt is in een kartonnen doosje, waarbij je op de langere vluchten ook warm eten krijgt. De BB doos bestond deze keer uit een warm bakje eten (rijst, kip en groentensaus), een koude pastasalade, enkele crackertjes en een mars-reepje. Je kon kiezen uit verschillende drankjes (o.a. water, frisdrank, bier, wijn). Daarnaast kwam het attente cabinepersoneel nog apart langs voor koffie of thee, of nog een extra flesje wijn. Later deelden ze ook nog Neuhaus chocolaatjes uit.

Ruim een kwartier voor de voorziene aankomsttijd landden we in Brussel. In mijn persoonlijke ervaring is SN zeer stipt op tijd, of zelfs te vroeg.

SN is niet de goedkoopste luchtvaartmaatschappij, maar de soms iets hogere prijs die je betaalt in vergelijking met andere maatschappijen wordt ruimschoots gecompenseerd door de uitstekende dienstverlening, en het feit dat ze van en naar luchthavens vliegen die gemakkelijk te bereiken zijn.

Mijn cijfer voor deze vlucht is een 9.

D. Tanahatoe

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020