Swiss: Düsseldorf - Athene, 25 september, 2011

17 oktober 2011

Zondag 25 september vlogen wij met Swiss van Düsseldorf naar Athene via Zürich. We hadden al online ingecheckt, maar om een handige kleine boarding pass te krijgen, checkten we in Düsseldorf aan de automaat toch nog in. Daarna gaven we onze baggage af, wat zeer professioneel en snel ging.

De rij bij de veiligheidscontrole was redelijk lang, omdat er maar één checkpoint geopend was. Toch waren wij in 10 minuten hiermee klaar. De éérste vlucht was oorspronkelijk gepland op een 737 van Lufthansa maar bij de Gate stond een Avro RJ100 (met 4 motoren). We zaten onder de vleugel, wat toch ietsje luider was dan in een gemiddelde 737. Verder was de stoelafstand redelijk en de service was goed te noemen (er werd al op de grond water verdeeld).

Circa 15 minuten na de geplande tijd begon de push-back (omdat we toen pas een slot kregen). Tijdens de vlucht kregen we ook een hapje en een drankje. We mochten voor de landing nog eens 15 minuten rondjes draaien, omdat er veel verkeer op Zürich was.

Op Zürich aangekomen werd aangekondigd, dat onze vlucht naar Athene 1,5 uur vertraging zou hebben, dus moesten we aldaar wat tijd doorbrengen. Dat gaat op Zürich redelijk goed, omdat het best een grote luchthaven is. Bovendien kun je op veel plekken naar buiten kijken (bijvoorbeeld hebben we een startende A380 van Singapore Airlines gezien).

Nadat we aan boord waren gegaan van onze A321 naar Athene vertelde ons de gezagvoerder, dat we nog een half uurtje moesten wachten, voordat we onze slot hadden gemist. Dit kwam, omdat in Griekenland de luchtverkeersleiders dienst naar voorschrift deden. Dat lag dus niet in de verantwoording van Swiss. Aan boord kregen we iets warms te eten (pasta met spinazie) en een brownie toe.

Met een kleine 2 uur vertraging kwamen we in Athene aan. We hadden ongeveer 10 minuten nodig tot we aan het baggageband aankwamen en op dat moment lagen onze koffer al op het band.

Voor deze vluchten wil ik een 8,5 geven (omdat de vertraging niet in het verantwoordelijkheidsbereik van Swiss ligt).

Gilbert

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021