Transavia: Amsterdam - Alicante, 22 juni 2004

22 juni 2004
Ik ging samen met een vriend naar Alicante (Spanje). Ruim van tevoren geboekt zodat de prijs van ons ticket zo laag mogelijk zou zijn. Het internet check-in dat Basiq Air aanbiedt is geweldig! Snel, makkelijk en eenvoudig via internet alles doen en binnen een paar minuten je bagage droppen bij zo'n droppunt. Wij vertrokken op 22 juni naar Alicante met vlucht HV4143. Ondanks dat ik een ontzettende hekel heb aan Transavia omdat zij slechte service bieden, was ik met deze vlucht super tevreden.

Via internet kun je ook je plaats reserveren, dat deed ik redelijk vroeg zodat ik een goede plaats zou hebben. Het liefste wilde ik vooraan zodat ik extra beenruimte zou hebben maar die was al weg (in het vliegtuig zag ik dat Rob de Nijs die plaats had) dus ging ik bij de nooduitgang zitten. Ik wist niet zeker of ik daar veel ruimte had.

Toen ik in het vliegtuig (Boeing 737-700) aankwam zag ik dat ik zelfs meer beenruimte had bij de nooduitgang dan vooraan. Ik gok dat de beenruimte 2 tot 3 keer zo groot was als bij een normale plaats. Het leek net een business class stoel zo ruim! Top! Tip: Vraag altijd bij de incheckbalie om een plaats bij de nooduitgang of doe dat via internet of selfcheck-in.

Omdat het een low cost maatschappij is verwacht je natuurlijk niet een verzorgde maaltijd maar de a la carte service. Laatst heb ik met een Transavia charter gevlogen en was het eten aan boord rampzalig, maar deze keer was het goed en lekker.

Het personeel was ook vriendelijk, we kregen zowel op de heen als de terugvlucht veel informatie uit de cockpit. En de stewardessen waren ook erg vriendelijk.

Het filmpje aan het begin van de vlucht met de veiligheidsinstructies en de service-info was niet erg boeiend maar op de heenreis kregen wij ook nog een aflevering van Friends te zien. (top voor een low cost maatschappij).

De landing op Alicante vond ik erg slecht en het duurde ook erg lang voordat onze koffers kwamen.

Cijfer: 8

T.L.

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020