Transavia: Amsterdam - Las Palmas, 1 juni 2012

21 juni 2012

Vrijdag 1 juni vlogen wij met Transavia.com van Amsterdam naar Las Palmas. Na een snelle checkin en security check konden we om 3 uur boarden bij gate D85, helemaal aan het einde van de D-pier. Op de geplande vertrektijd half 4 zat iedereen netjes aan boord, maar er waren wat problemen met het tellen van de passagiers.

Om 4 uur konden we eindelijk vertrekken vanaf de 36C met een rechter bocht richting het zuiden. Direct na vertrek werd er al rond gegaan met flesjes water en oortelefoons. De film die werd beloofd in de flyer werd helaas niet vertoond, maar na een voorspoedige reis toch veilig aangekomen in het warme Las Palmas.

De terugvlucht vond plaats op 11 juni. We vlogen terug 20.00 uur met een Boeing 737-800. De vlucht uit Amsterdam had wat vertraging door een sterke tegenwind maar uiteindelijk kwam hij bij de gate binnentaxiën. Na een snelle schoonmaak konden we boarden en zaten we bij de nooduitgang met lekker veel beenruimte.

Tijdens de vlucht hebben we een prachtige zonsondergang gezien. Tijdens de vlucht werd de verlichting netjes gedimd om een kans te geven om wat slaap in te halen en voordat we het wisten was het tijd om te dalen. Om half 2 kwamen we terug op het regenachtige Schiphol. Snel onze koffers gehaald en op weg naar huis.

Cijfer: voor beiden vluchten een 8.

X. Rodenburg

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020