Transavia: Bourgas - Amsterdam, 5 juli 2012

27 augustus 2012

Helaas zat onze vakantie in Bulgarije er 5 juli 2012 op. We stonden al redelijk vroeg op de luchthaven want onze vlucht met vluchtnummer HV768 stond gepland om 9:45 dus we waren om 7:45 al op de luchthaven. Er stonden behoorlijk lange rijen bij de incheckbalies maar gelukkig ging het allemaal heel snel en waren we al gauw achter de douane. We hadden dus nog genoeg tijd om even wat te eten/drinken zodat we onze laatste levs nog even op konden maken.

De luchthaven van Bourgas is erg oud en soms viel zelfs de stroom uit! Maar daar hadden passagiers geen last van. Het toestel, de PH-HSD, stond ongeveer 9:25 aan de grond. We wisten dus dat we het nooit zouden halen om 9:45 te vertrekken. Gelukkig was de vertraging niet lang en begonnen we 10:10 met taxiën naar baan 22.

Om 10:15 waren we van de grond en konden we koers zetten richting Amsterdam. Cabinepersoneel was erg vriendelijk en deed gewoon haar werk. Helaas is het niet meer zo dat ze een praatje komen maken met de passagiers, maar dit is bij veel maatschappijen niet meer zo waar wij mee gevlogen hebben. Cockpitbemanning kwam ook 2 a 3 keer met updates van het weer in Nederland en de koers richting Nederland.

Jammer was dat het toestel niet goed was schoongemaakt en er een aantal dingen kapot waren. Ik zag namelijk bij de stoel voor me gewoon de draden lopen omdat het kapje wat ervoor hoort los zat! Ook mijn raampje was erg vies van binnen er zat allemaal stof tussen vandaar dat mijn video’s die hieronder staan ook zo wazig zijn. Maar voor de rest hebben wij een goede vlucht gehad, hapjes en drankjes wat duur maar dit is ook zo bij ArkeFly, waar wij op de heenreis mee vlogen.

Om ongeveer 11:35 gingen we de daling inzetten richting baan 18C (Zwanenburgbaan). Om 12:05 stonden we weer netjes aan de grond, 10 minuten later dan gepland maar daar maken wij geen probleem van. Vervolgens gingen we taxiën naar gate D22 om vervolgens onze koffers op te halen die we echt onwijs snel hadden! Helaas was dit het einde van de vakantie!

Transavia krijgt van mij een 7,5.

Hieronder mijn vluchtvideo’s die ik heb gemaakt;

Takeoff Bourgas Airport.

Landing Amsterdam Schiphol Airport.

M. v.d. Kruk

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020