Transavia: Eindhoven - Barcelona, 30 september 2011

5 oktober 2011

Vrijdag 30 september om 17:50 uur stond onze vlucht van Eindhoven Airport naar Barcelona El Prat gepland met Transavia HV6787. Ook Transavia heeft naar voorbeeld van Ryanair een koffervergoeding ingesteld en een strenge maximumlimiet van 1 stuks handbagage van tien kilo. Daarom moest ook voor de security check-in onze koffer gewogen worden. De vlucht was veertig minuten. vertraagd.

Eenmaal aan boord zijn wij welkom geheten door zeer aardige en vrolijke Transavia-stewardessen (en een steward). We hebben geen gebruik gemaakt van de onboard service. Wel heb ik naar de tv kunnen kijken (Friends en toeristische informatie) en heb ik naar de onboard radiostations geluisterd met mijn oortelefoon ingeplugd. Het enige nadeel aan boord waren de plekken op rij 14 precies boven de vleugel die niet zo'n mooi uitzicht gaven op het landschap. De landing was ook erg hard te noemen en men ging vol in de remmen, wat ik erg vreemd vond omdat je zou verwachten dat El Prat toch niet zo'n kort landingsbaantje heeft.

De terugreis op 4 oktober om 09:50 uur (HV6788) was ruim op tijd. Toen we op de aangegeven boardingtijd bij de gate aankwamen, bleek dat deze al een tijdje open was. Daardoor konden we zo doorlopen het vlieguig in naar onze vaste plekken (we werden weer zeer vriendelijk ontvangen). Dit keer net achter de vleugel op rij 21. Aan boord nog iets gedronken en weer gebruik gemaakt van de onboard entertainment. De terugvlucht was verder erg goed en op tijd (binnen twee uur) met een zachte landing in de mist van Eindhoven.

De heenvlucht met vertraging en harde landing geef ik een 6,5. De terugvlucht was op tijd en met zeer vriendelijk personeel: een 8,5.

Inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021