Transavia: Rotterdam - Heraklion, 5 augustus 2010

25 januari 2011

Donderdag 5 augustus 2010 vertrokken wij vanaf Rotterdam The Hague Airport naar Heraklion met een tussenlanding op Eindhoven Airport om vervolgens in Chersonissos onze welverdiende vakantie te laten beginnen. Om 15.05 uur stond het vertrek gepland van Transavia.com-vlucht HV585. Na het inchecken, ruim een uur voor vertrek, nog even wat gekocht en gegeten en daarna gewacht totdat we zouden mogen boarden.

Kort nadat de Boeing 737-800 (PH-HZL) vanuit Heraklion gearriveerd was, kregen we te horen dat we mochten boarden, waarbij we de melding kregen dat we op de vrije plekken moesten gaan zitten en pas in Eindhoven op de juiste plaats volgens de boardingpassen konden gaan zitten. Op zich verliep dit allemaal spoedig genoeg en ik koos een plaats aan het raam boven de vleugel (25A) waardoor ik de start en landing goed kon filmen.

Na een verkorte veiligheidsinstructie door het cabinepersoneel koos de Boeing het luchtruim vanaf ‘runway 24’. Na de start en een aantal bochten bleef het toestel hangen op 7000 ft. en na ongeveer 15 minuten in de lucht stonden we al bijna op Eindhoven. De taxi vanaf het einde van ‘runway 22’ tot het platform duurde nog het langst.

Uiteindelijk moesten we het toestel verlaten, kort nadat de passagiers komende uit Heraklion het toestel hadden verlaten en er door de purser geteld werd of het goede aantal passagiers nog aan board zat.

Na een zeer snelle schoonmaak mochten we alweer, net als de passagiers die vertrokken vanaf Eindhoven, weer aan boord. Dit keer zat ik op rij 21, stoel A, wederom aan het raam. Een kleine vertraging later koos de Boeing opnieuw het luchtruim, om deze keer een grotere kruishoogte te bereiken richting Heraklion. Ik heb in mijn korte leven aardig veel gevlogen maar we hadden vrij heftige turbulentie boven Limburg, welke ik niet eerder op die manier had meegemaakt.

De van transavia.com gewende service: eerst liep het personeel langs met gehoortelefoons en tijdschriften, daarna met de à la carte-service en ten slotte met non-food producten. Ondertussen vlogen we langs de kust van Kroatië langzaam het donker in.

Iets over negenen ’s avonds was het toen we met de wielen de grond raakten in het donkere Heraklion. Iets na de schematijd van 20.45 uur waren we dus geland en kon onze vakantie beginnen.

Het personeel was, zoals wenselijk, vrij aardig en beleefd en in Eindhoven vond er een crewwisseling plaats zodat we voornamelijk met de tweede crew te maken hadden.

Goede service en kwaliteit van een ‘lowcost-maatschappij’, kleine vertraging maar dat nemen we voor lief! Eindcijfer: 7,5.

M. Mouthaan

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020