Transavia: Salzburg - Rotterdam, 16 februari 2013

9 maart 2013

Zoonlief was geheel voldaan van het fotograferen van alle Russische en Engelse exotische maatschappijen als VIM en TITAN op het uitermate spotters vriendelijke vliegveld van Salzburg. Er is een dakterras zonder glas met uitzicht over het hele platform en aan de zijkant van het platform is een spotterheuvel met uitzicht over het platform en de startbaan zonder last te hebben van de veiligheidshekken.

De vertrekhal van het luchthavengebouw van Salzburg is veel te klein om op een zaterdag in het skiseizoen veel mensen te herbergen. (90 vluchten met grote vliegtuigen en vele vip vliegtuigen, zelfs een 747 van Transaero uit Rusland). Alle stoelen zijn dan bezet waardoor mensen overal op de vloer hangen en vele Russen met de taxfree gekochte flessen drank aan hun mond ronddweilen. De Russen laten ook direct alles vallen wat ze niet meer nodig denken te hebben. De schoonmaakdienst is permanent aan de slag om de vertrekhal enigszins een soort van netjes en begaanbaar te houden.

Na onze prima ervaringen met Transavia op de 15e werd onze Transavia beleving nog beter op de terugweg op de 16e februari met de HV 5606 van 20.55 uur. Wij hadden voor het snelle instappen stoelen achterin gereserveerd via internet. (23A en 23B) Net als op Rotterdam/Den Haag wordt er zowel aan de voor als achterzijde een trap neergezet. Bij binnenkomst heette dezelfde stewardess als op de heenweg ons welkom: “nou heren dat was een kort bezoek aan Salzburg”. Ik vind het knap dat ze haar klanten kent. Tijdens de vlucht maakten we nog een praatje met haar over de vluchten die zij vandaag al achter de rug had. (Transavia vliegt tussen Cork en Salzburg heen en weer na de eerst van Rotterdam naar Salzburg te zijn gevlogen). Omdat de passagier van23C elders een ruimer gaatje vond om te zitten hadden wij weer lekker de ruimte.

De vlucht vertrok strak op tijd en kwam 15 minuten voor de geplande aankomst tijd aan op de plaats van bestemming. In het Nederlandse luchtruim begon dezelfde cockpit bemanning als op de heenvlucht ons zelfs nog te wijzen op de bij avond in het donker herkenbare plaatsen. Onze ervaring met Transavia en haar bemanning is dus uitermate positief. De vlucht verdient een 10!

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020