Transavia.com: Amsterdam - Malaga, 15 juli 2005

15 juli 2005
Vandaag mijn eerste vlucht met Transavia, na hun overgang naar low-cost. Oorspronkelijk zou ik vliegen met Martinair, maar dit is op het laatste moment veranderd. Dit vond ik een leuke verassing, zo kreeg ik eindelijk de kans om Transavia, en Martinair te vergelijken.

De heenvlucht was HV 0511. Een perfect uitgevoerde vlucht. Het begon al bij de incheckbalie. De hele rij geopend, en maar een paar klanten. Daarna snel door de controle, en even wat eten, met uitzicht op wat 747's. Vervolgens naar de gate, en het boarden was begonnen.

Ongeveer de helft van het vliegtuig was gevuld, dus dat verliep ook lekker soepel. Het vliegtuig was een Boeing 737-8K2, in het oude kleurenschema. De cabine zag er schoon en fris uit. Het vertrek verliep voorspoedig, na een kleine rit over de taxibanen van Schiphol, een roling take-off vanaf de 18C als ik het goed heb.

Na even van het uitzicht genoten te hebben, werd er al rondgelopen met diverse snacks en sandwiches. Ik had op Schiphol al het nodige op, dus daar had ik geen behoefte aan. De stoel was redelijk. Meer beenruimte dan aan boord van de Martinair A320. Het personeel was erg behulpzaam, en gezellig. Ook werd er na de start een film opgestart. Dit vind ik altijd minder leuk dan het flight traking systeem, maar nog steeds goed vermaak.

Twintig minuten voor de landing werd er nog een keer rondgegaan met de voedseltrolley. De captain hield ons netjes op de hoogte van de vorderingen, en vertelde van alles over het weer, en de situatie in de cockpit. De landing verliep redelijk, maar mijn gevoel kwamen we iets te laat neer, maar dat viel ook wel mee. Vervolgens hard afremmen. Ik schat dat de autobrakes op 3 hebben gestaan. En we reden zo de gate in.

De bagage stond al op ons te wachten, en 10 minuten na de landing zat ik in de taxi.

Cijfer: 9

T. van den Heuvel

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020