Transavia.com: Malaga - Rotterdam, 5 maart 2005

5 maart 2005
Vlucht HV5022 zou op 5 maart om 19.55 vertrekken van Malaga naar Rotterdam. Ruim op tijd kwam het toestel aan de gate. Tot het moment van boarden ging alles goed, maar toen werd er een gate-change omgeroepen. Het toestel dat naar Amsterdam moest (zou een klein half uur later vertrekken) werd op onze gate gezet. De vlucht naar Zestienhoven bleef ongenoemd, terwijl daarvoor natuurlijk ook een wisseling van gate moest komen.

Dat duurde dus even... en nog even... uiteindelijk moesten we naar gate B23. Daar weer een half uur wachten. Toen in de bus, weer een kwartier wachten. Er reden vier lege bussen achter de onze weg, en de overige 80 passagiers bleven buiten staan wachten. Uiteindelijk met de bus naar het toestel gebracht, een B737-700, ergens ver op het platform.

Eenmaal met iedereen aan boord een kort excuus van de crew over de rommelige aanpak. Na een uur te laat te zijn vertrokken verder een rustige vlucht gehad. Jammer is dat je dan wel erg laat aankomt: 23.30 in plaats van 22.45... maar ja, verkeer naar AMS gaat kennelijk voor verkeer naar RTM, wellicht vanwege de duurdere en kritischer slots?

Aan boord draaiden ze weer een aardige film. De bemanning (letterlijk deze keer) deed zijn best het voor de passagiers zo aangenaam mogelijk te maken.

Eindscore: 7. De vertraging is vervelend, maar als je eenmaal vliegt ben je het toch gauw weer vergeten.

W. Wezeman

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020