Transavia.com: Rotterdam - Londen Stansted, 23 april 2005

23 april 2005
Op 23 april 2005 ging ik voor een dagje spotten naar Londen Stansted. Ik vloog vanaf Rotterdam met Transavia. Het vluchtnummer was: HV5095 en we vlogen met een 737-700 registratienummer: PH-XRX. Opgestegen vanaf baan 24 om 07.13 uur.

De crew kwam snel langs met het eten en drinken want de vlucht duurde maar 35 minuten! Beenruimte was goed. Dat heb je op een korte vlucht niet echt nodig. Toen we op hoogte waren gekomen werd de daling al weer ingezet. We landden op Londen Stansted op baan 25 om 06.49. Naar de gate getaxied en nog een kijkje in de cockpit genomen. Met de trap eruit en zo naar de aankomshal.

Na een paar uur naast de baan hebben te gestaan weer ingecheckt voor vlucht HV5098. Naar de gate meer een soort treintje die je langs de verschillende terminals rijdt. Aangekomen bij de gate een prachtig uitzicht op het gehele vliegveld. Daar zagen we de 737-700 met registratienummer PH-XRD aankomen. Ingestapt en tot de ontdekking gekomen dat er op rij 16 geen raampje zat.

Even aan de crew gevraagd en netjes ergens anders neergezet. Nadat een aantal laatkomers alsnog aangekomen was konden we vertrekken richting Rotterdam. Opgestegen vanaf baan 25 en eenmaal op hoogte gekomen kon er al weer begonnen worden aan de daling. We kwamen aan op baan 06 van Rotterdam Airport. Naar de parkeerpositie getaxied en uitgestapt. Na 10 minuten stonden we al weer bij de auto.

Voor beide vluchten een 8.

J. Snijders

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020