Turkish Airlines: Istanbul - Düsseldorf, 6 juli 2013

13 juli 2013

Turkish Airlines Istanbul (Ataturk) – Düsseldorf Afgelopen zaterdag 6 juli vloog ik met Turkish Airlines van Istanbul Ataturk met de TK 1523 van 08.20 uur. De vlucht werd uitgevoerd met een A321-200. Online had ik in het hotel stoel 16C geboekt. Online zijn helaas de nooduitgang plaatsen niet te boeken. Het vliegtuig was duidelijk te groot (te weinig passagiers) voor de vlucht naar Düsseldorf.

Van Düsseldorf terug zou de kist vanwege de vakantiegangers waarschijnlijk wel ramvol zitten. Maar goed, ik had dus lekker de ruimte! Keurige stoelen, prima verzorging en een uitstekend in-flight entertainment systeem. Heen had ik een B737-800 die zo goed als vol was. Toen had ik stoel 7C met aanmerkelijk meer beenruimte dan de A321-200. (Dus geen lege stoel naast mij.

Het vliegtuig vertrok strak op tijd van de gate. Wij moesten echter aan de kop van de baan wel een klein half uur wachten op 5 vliegtuigen die nog voor ons moesten vertrekken en een aantal dat nog moest landen. De vlucht kwam echter toch nog 5 minuten voor de geplande aankomst tijd van 10.45 uur aan de gate op de C-pier in Düsseldorf. Je kunt zien dat wat Luchtvaartnieuws.nl al gemeld had dat Istanbul Ataturk heel hard aan het groeien is (Schiphol ingehaald!).

Het ontbijt bestond uit: Jus d’orange, water, broodje, omelet met kaas, yoghurt met muesli, olijven met kaas en tomaat en iets vaags met spinazie. Na het ontbijt kwam er nog koffie. Na het ontbijt heb ik de film “Stoker” bekeken met mijn favoriete actrice Nicole Kidman (the ultimate ginger!) Aardige film met een gezonde dosis moorden, anderhalf uur vloog derhalve voorbij.

Ik was toch al in de stemming omdat er op 16A, B bleef leeg) een talibanachtige (koran, bidden, vlas baard) man had plaatsgenomen. Later sloeg ik mij zelf weer voor mijn kop omdat ik na de film in contact met hem kwam en het een uitermate aardige vent bleek te zijn (ophouden met vooroordelen!).

Aan het eind van de vlucht hebben wij nog zeer gemeend op een leuke manier afscheid van elkaar genomen. O ja, de laatste 15 minuten heb ik op het in-flight entertainment programma nog een kort filmpje bekeken hoe de echte Turkse kebab wordt bereid (gewoon grappig, toch wat meer aandacht voor het vlees dan bij de gemiddelde kebab zaak in Tilburg!).

Prima vlucht, goede bediening, geen geleuter met taxfree verkopen, goed vliegtuig, op tijd en mooi weer bij thuiskomst: Dus wat rest mij dan alleen een 10 te geven.

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen