UTair: Moskou Vnukovo - Stavropol, 19 maart 2012

27 maart 2012

Op 19 maart had ik de binnenlandse vlucht van UTair van Moskou Vnukovo naar Stavropol in het Zuiden van Rusland (UT 349 van 21.45 uur). Er werd met een 737-400 gevlogen. De bemanning deed haar best maar sprak niet of nauwelijks Engels. Het jongetje (zou zijn Russische moeder geweten hebben waar hij was en wat hij aan het doen was?) dat mij bediende zal wel een stagiair geweest zijn. Zelfs het minimale Engels ‘Chicken or Fish’ was hij niet machtig.

De verzorging was wel uitstekend. Snoepje voor de start en voor de landing. Een niet alcoholisch drankje gevolgd door een complete maaltijd. Een mevrouw naast mij hielp het jongetje met de vertaling. Ik koos voor de vis met rijst. Het was goed te eten, broodje met smeerkaas, bakje sla en een cakeje voor toe. Het leukste van de maaltijd was het chocolaatje met opdruk van één van de types vliegtuigen van UTair. Ik kreeg die met de afbeelding van de AN-24 waar nog mee gevlogen wordt. Het moet nog een hele klus zijn de verzameling compleet te krijgen daar UTair vele vliegtuig- en helikopter-types vliegt (zie hun in-flight magazine, 5 pagina’s vol met types van Westers tot (heel) oud Russisch).

Na de maaltijd werd er koffie en thee geserveerd. Dit werd op een leuke manier gedaan met een soort ouderwets zilver glimmend keteltje met heet water waar kopjes oploskoffie en theezakjes mee werden gevuld. Het was van een soort Grootmoeders gezelligheid!

Nadeel op de vlucht was een stel dronken zakenlieden schuin voor mij die het niet schenken van alcoholische drank oplosten door met een hoop bombarie een liter wodka uit een meegebrachte fles te nuttigen. Deze mannen werden erg vervelend. Het jongetje moest zijn purser erbij halen om de orde te herstellen. Een stevige dame die de zaak weer snel onder controle had en de heren van doeken en tissues voorzag om de grootste puinhoop weer op te ruimen. Een ander opmerkelijk feit was nog dat een Italiaanse meneer ongegeneerd naar een pornofilm op zijn I-Pad gingen zitten kijken. Hetgeen een hoop medepassagiers (waaronder ikzelf) toch wat afleidde.

Na een vlucht van bijna 2 uur (1.500 km) landden wij keurig op tijd op het vliegveldje van Stavropol. UTair heeft zijn zaakjes redelijk voor elkaar. Net vliegtuig, goede service en mooi op tijd uitgevoerde vlucht. Jammer dat ze geen Engelse kranten hebben, dronken passagiers zouden ze niet moeten meenemen en het Engels van de bemanning moet absoluut beter.

Ik geef een 7,5 voor deze UTair vlucht.

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020