Vueling: Amsterdam - Barcelona, 19 april 2007

19 april 2007
Op donderdag 19 april heb ik voor het eerst gevlogen met Vueling naar Barcelona. Ik moet zeggen dat dit me bevallen is en dat dit zeker voor herhaling vatbaar is. Mijn vlucht zou vertrekken om 14.10 uur. Omdat ik op mijn werk die ochtend nog cursus had, had ik een vriend gevraagd om mij om 12.00 uur op te halen met de auto en mij vanuit Amsterdam naar Schiphol te brengen. Alles ging zeer snel en al om 12.45 uur was ik ingecheckt en door de paspoortcontrole.

Ongeveer 10 voor 2 kwam het vliegtuig bij de gate en vlak daarna konden we gaan boarden. Omdat ik bijna achteraan op rij 28 zat bleef ik rustig zitten en wachten tot de anderen naar binnen waren. En dit duurde lang, waarom weet ik niet, maar we deden er ruim een half uur over.

Vueling vliegt met zo goed als nieuwe Airbus 320 vliegtuigen en ik moet zeggen dat de stoelen wel goed zaten. Beenruimte is - net als bij andere low cost carriers- beperkt, maar met mijn lengte, voor deze afstand goed te doen. Ik vond de stewardessen erg vriendelijk en attent, alleen hun kennis van het Engels was rampzalig. Veiligheidinstructie in het Engels was dus niet te volgen.

Omdat ik nog moest lunchen kocht ik een broodje serano ham waarbij "gratis" koffie of thee werd geserveerd. Het broodje smaakte erg goed. Iets wat meer uitzondering dan regel is in de luchtvaartbranche. Ook vond ik de prijs van 4,50 euro voor deze combo zeer redelijk. Vlak voor de landing kreeg ik nog een déjà vu met vliegen lang geleden. De stewardessen liepen een rondje met zuurtjes, om te kunnen slikken bij het luchtdrukverschil.

Met een kleine vertraging landde wij op Barcelona en kon mijn vakantie beginnen.

Mijn cijfer voor deze vlucht is een 9

J. de Vette

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen