American Airlines: Dallas - Londen (LHR), 5 augustus 2008

5 augustus 2008
Op dinsdag 5 augustus vlogen wij met een groep van 13 mensen van Dalles naar Londen Heathrow. We vlogen met American Airlines (vluchtnummer AA0050) en het vliegtuig was een Boeing 777. Omdat we van een andere vlucht kwamen hadden we weinig tijd om het vliegveld te verkennen. Onze indruk van Dallas was echter wel dat het een prettig georganiseerd vliegveld was, maar we hadden natuurlijk niet te maken met douane op onze terugreis.

Bij de gate aangekomen stond het vliegtuig al klaar. Eerst moesten wij nog van onze visum strookjes af, deze konden wij afgeven bij de balie van de gate. Na snel wat gegeten en gedronken te hebben begon het inchecken. Wij zaten achter in het vliegtuig, maar wel verspreid. Het vliegtuig zag er prima uit, schoon en voorzien van alle gemakken. Ook de bemanning was hartelijk en vriendelijk. Iedereen had de beschikking over een persoonlijk entertainment systeem waarbij je zelf kon kiezen welke film je wanneer keek.

We vertrokken keurig op tijd en na enige tijd rijden over het vliegveld konden we direct de startbaan op om op te stijgen. De vlucht verliep rustig en nagenoeg zonder turbulentie. De catering was uitstekend, net als het drinken. Ook midden in de nacht was alles verkrijgbaar en was de bemanning in voor een gesprek en een grap. Vanaf het uiterste puntje van Canada staken we de oceaan over en enige uren later begin de bemanning al met de daling.

Boven Londen moesten we een rondje extra maken maar daarna konden we al snel landen. Na een prima landing reden we kort naar de gate toe van T3 en konden we uitstappen. We moesten een stukje lopen en dan is het altijd weer schrikken op Heatrow hoe het interieur er uit ziet.

Omdat we naar T5 moesten werden we naar de kelder van T3 geleid waar we een bus moesten nemen. Een vreemde routing maar uiteindelijk kwamen we bij de bus. Ondanks Heatrow is het eindcijfer van deze vlucht: een 9.

D. R. Harting

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen