Colgan Air: Newark - Norfolk, 21 april 2008

21 april 2008
Een korte vlucht van Newark naar Norfolk, langs de oostkust van de VS. Vlucht werd uitgevoerd door Colgan Air, onder de kleuren en vluchtnummer van Continental Connection. Colgan Air heeft vanaf februari 2008 een handvol nieuwe Dash-8 turboprops op enkele korte routes vanuit Newark ingezet en deze vlucht naar Norfolk was daar eentje van.

Boarden van dit kleine toestel gebeurt in Newark gewoon via een slurf, en gelukkig niet per bus. Ik had een plaatsje bijna helemaal voorin, op 2A. Alle stoelen in de Dash-8 zijn economy class, in een 2-2 opstelling. Doordat de vleugels bovenaan zitten heeft elke raamplaats een goed uitzicht.

Start was redelijk op tijd en na een flinke file voor de runway (zoals gebruikelijk op EWR) konden we de lucht in. De piloot laveerde prachtig tussen enkele grote onweersbuien door, parallel aan de kust naar het zuiden.

De gebruikelijke service op binnenlandse vluchten in de VS is een zakje nootjes met drinken, gevolgd door nog een rondje drinken. Meer dan voldoende op deze anderhalf uur durende vlucht.

In een grote plensbui zette de piloot vervolgens het toestel neer op de kleine, maar moderne luchthaven van Norfolk, aan de kust van Virginia, ongeveer 450 kilometer zuidelijker dan waar we waren opgestegen.

De luchthaven van Norfolk is een voorbeeld van efficiëntie en ruimtelijkheid. Alles is in één gebouw ondergebracht, inclusief de huurauto's. Je loopt het gebouw vanuit het vliegtuig binnen en rijdt er per auto uit. Fantastisch!

Cijfer: 7.5

R. Timmermans

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020