Continental Airlines: Brussel - Newark, 13 juli 2007

13 juli 2007
Vrijdag 13 juli 2007 meldden wij ons op Zaventem voor het begin van onze huwelijksreis, met Continental Airlines voor het eerst de grote plas over voor een bezoek aan New York en Mexico. Bij Continental Ailines kun je reeds bij het reserveren via de website je stoelkeuze aangeven, zodat het bij het online inchecken geen verrassing meer was dat we naast elkaar zaten op rij 27 van de Boeing 777-200.

Na aankomst op de luchthaven meteen doorgelopen naar de speciale balie voor baggage drop-off, waar we na wat vragen onze koffer op de band mochten liggen. 20 minuten na aankomst zaten we al zonder koffer aan het ontbijt. Omdat men op Brussel ook voor de veiligheidscontrole naar de VS een centrale security screening heeft verliep dit erg snel, zodat we 2 uur voor vertrek al aan de gate zaten te wachten. Na een rommelige boarding procedure was iedereen ruim op tijd aan boord, waar de captain ons welkom heette en vertelde dat we nog even op de koffers moesten wachten i.v.m. een storing aan het bagagesysteem.

Ongeveer een kwartier na schematijd werden we van de gate geduwd, en nog eens 10 minuten stegen we in westelijke richting op om via Londen en de ierse zuidkust koers te zetten richting The Big Apple.

Aan boord krijg je een drankje, een maaltijd en een versnapering met nog een drankje (drank zoveel als je wilt, alleen alcohol kost 5 dollar). Op de persoonlijke IFE films, muziek en spelletjes, voor ieder wat wils. 10 minuten voor schematijd geland op Newark Liberty, waarna de captain precies op tijd zijn kist aan de gate parkeerde. Later zijn wij nog doorgevlogen naar Cancun, om na een zonovergoten vakantie weer via EWR terug naar Europa te vliegen.

Wij waren erg tevreden over Continental, een prettige, informatieve website en ook de service aan boord was prima, doch erg (soms overdreven in onze Europese ogen) Amerikaans. Al onze vluchten zijn ruim op tijd op bestemming aangekomen.

Wij geven Continental dan ook een 8,5

S. van der Heijden

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020