Continental Airlines: McAllen - Amsterdam, 22 januari 2011

3 maart 2011

Na twee uur reizen vanuit Mexico met de auto, om 9.00 uur aangekomen op het mooie vliegveld van McAllen en daar direct ingecheckt voor de vlucht met een Embraer RJ145 naar Houston. Het inchecken verliep vlot en er was nog tijd om even een koffie te drinken. Even later werd mijn naam omgeroepen om mij te melden, mijn koffer was op slot en men wilde graag de inhoud zien.

Normaal gesproken is mijn koffer nooit op slot, maar waarschijnlijk was mijn cijfercode versprongen. Na het doorgeven van de code ging alles goed. Wat een service, ze hadden de koffer ook open kunnen breken.

Ruim op tijd begon het boarden en direct het instappen. De RJ145 is wat laag, waardoor lange mensen moeite hebben om in het vliegtuig te lopen, dat leverde dus een goede botsing met het plafond op. Na een snelle start, precies op tijd, vlogen we door een heldere lucht over Texas naar Houston, waar wij met een mooie bocht om het vliegveld naar de landingsbaan vlogen. Even rijden na de landing en via gate B75 konden we snel uitstappen. Omdat ik doorvloog naar Amsterdam moest ik met het treintje, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over het vliegveld, naar terminal E. De vlucht was verder prima, attente stewardess, goede stoelen. Geen maaltijd, maar wel een drankje tijdens deze vlucht van een uur.

Naar Amsterdam
Na mijn vlucht vanuit McAllen moest ik van terminal B naar terminal E. Omdat je vertrekt uit de USA zijn de formaliteiten minimaal, waardoor ik nog ruim twee uur de tijd had voor mijn overstap. Op Houston hoef je je niet te vervelen, dus nog een heerlijke burger bij Wendy's gehaald voor de lange vlucht naar Amsterdam. Het boarden begon op tijd, en het bleek dat ik mij opgegeven stoel weer kreeg en dat de stoel naast mij leeg bleef. Dat is wel lekker op zo'n lange vlucht.

Keurig op tijd vertrok de Boeing 767-400 van de gate en al snel stegen we op. Prima en vriendelijk personeel aan boord wat echt hun best deed, niet omdat het moest maar omdat zij het wilden. Al snel kwam het diner langs, wat niet zo veel bijzonders was, maar ja, wat wil je.

Over het zuiden van de USA vlogen we over North Carolina de Atlantische Oceaan op om zo de kust een beetje te volgen. Net ten noorden van New York vlogen we weer boven land, toen het donker begon te worden, maar wel nog steeds helder. Een mooi gezicht om zo alle steden en dorpen te zien liggen. Het entertainment systeem was OK, maar ik had er niet veel behoefte aan.

Door de nacht vlogen we richting Ierland en over Engeland om precies op tijd vanuit het zuiden de landing op de Zwanenburgbaan in te zetten. Leuk omdat ik zo mijn huis kon zien liggen vlak voor de landing, en we over de Westeinder vlogen. Na de landing stonden we weer snel aan de bijna vaste gate G4 en omdat echt alles heel snel verliep was ik binnen een uur na de landing alweer thuis. Beter kan niet. Waarschijnlijk zal deze vlucht nog wel vaker worden gemaakt.

De vlucht van McAllen naar Houston geef ik een 7, de vlucht naar Amsterdam een 8,5.

D.R. Harting

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020