Delta Airlines: Amsterdam - Minneapolis, 13 juli 2013

22 juli 2013

Voor onze interne conferentie in de USA vloog ik met de DL259 van DELTA Airlines van Amsterdam naar Minneapolis in Minnesota. Na het gedoe met inchecken (de ondervraging) vertrok de compleet volgeboekte A330-300 strak op de geplande 10.25 uur vanaf Schiphol. Ik zat op stoel 41C (aile) achterin het vliegtuig. Dit is de rij waar de 4 naar 3 stoelen in het middenstuk overgaan. Dat heeft tot gevolg dat de tafeltjes niet recht voor de stoelen uitkomen. Beetje suf.

De verzorging aan boord: De stewards en stewardessen waren van bovengemiddelde leeftijd. De purser was van het type oma. Andere maatschappijen hadden haar al een pensioen gegund. Ik had geluk: achterin in het vliegtuig werden twee jongere stewardessen van een jaar of 35 gestationeerd. Beide ook anders gekleed (knal rood) dan het wat sombere blauw van de rijpere collega’s. De dames begonnen met het uitdelen van twee zakjes zoutjes en een drankje. Na een uurtje kwam de lunch (op het verschoven tafeltje) een allenzins redelijke kip curry met rijst. Ik nam hierbij twee “glazen” witte wijn uit een kartonnen liter pak overgegoten in reusachtige plastic bekers (dat was dus bijna het hele pak!). Vervolgens werden in grote hoeveelheden water en andere drankjes uitgedeeld of kon je deze zelf halen in de pantry.

Een uur voor het eind van de achtenhalf uur durende vlucht werden nog een ijsje en een broodje met warme vulling en koffie (brrr……)gepresenteerd. Bij aankomst in Minneapolis weer bijna een uur in de rij gestaan om door de immigratie heen te komen. Mijn koffer stond inmiddels naast de bagageband al opgesteld. Eén van de twee stewardessen in het rood kwam nog langs met een volle boodschappentas van AH. Uiteraard mocht zij door op het rijtje van de crews bij de immigratie. Daar zijn onze wegen gescheiden. Na het wachten en de controle op de meegebrachte zaken (althans in mijn geval alleen op papier) op naar de echte koffie van Starbucks! Dit moet een gat in de markt zijn on-board Starbucks koffiebars. De vlucht verdiend een 7,5. De KLM is op deze vluchten over het algemeen leuker, zij hebben wat meer interactie met de passagiers. De Amerikanen blijven altijd wat oppervlakkig.

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen