United Airlines: Amsterdam - Washington, 26 september 2003

26 september 2003
Op 26 september 2003 vlogen we met United Airlines naar Amerika. Onze vlucht, de UA 947 naar Washington werd uitgevoerd met een Boeing 777. Omdat we al geregeld met United hadden gevlogen wisten we ongeveer wat we konden verwachten. Het inchecken op Schiphol verloopt meestal erg rustig ondanks het feit dat dit ieder jaar strenger lijkt te worden. Maar goed, eenmaal de douane voorbij, het taxfree paradijs ingedoken, waren we die controle weer even kwijt.

Na de laatste controle bij de gate konden we vrijwel direct boarden. Het voordeel van de Boeing 777 is, dat deze over het algemeen wat ruimer is als de Boeing 767 die United gebruikt voor de Chicago - Amsterdam route. We hadden vooraf Economy Plus plaatsen geregeld waardoor we extra ruimte hadden. Deze plaatsen beschikken over extra beenruimte. Voor een vlucht van 7 uur of meer is dat geen overbodige luxe.

We waren om 13.00 uur schematijd vertrokken vanaf Schiphol en evengoed met een tot de nok toe gevulde Boeing 777 leek het alsof we als een veertje de lucht ingingen.
Wat het eten betreft bij United moet je niet te veel verwachten. Richting Amerika kregen we uiteraard een lunch die altijd uit een warme hap bestaat met een salade en broodje met beleg.
Prettig is dat United als een van de weinige Amerikaanse maatschappijen op al hun transatlantische vluchten een persoonlijk entertainment systeem bied. Ondanks dat het niet zo uitgebreid is als bij Singapore Airlines of KLM, biedt het toch wel degelijk de nodige vermaak voor zo'n vlucht.

Voor de landing op Washington Dulles kregen we nog een kleine maaltijd. Deze zit in een soort luchbox die kwalitatief wel in orde is maar toch wel erg verschilt van menige andere maatschappij. De algemene service is niet zo compleet als menige Aziatische of gerenommeerde Europese maatschappij.

Dat vliegen voor Amerikanen meer een noodzakelijk kwaad is, komt duidelijk naar voren in het algemene product. Ondanks dat er op menig punt is gesaneerd, o.a. eenvoudigere maaltijden, geen metaal bestek meer, heeft United een prima totaal product.

De service bij United is goed en constant. Verhoudingsgewijs vind ik ze een van de beste Amerikaanse maatschappijen wat ik kan toeschrijven aan hun goede cabine service, persoonlijk entertainment systeem en de goede doorreis mogelijkheden op het binnenlandse netwerk.

Mijn totaalcijfer voor deze vlucht: 7.5

Door: C. Decnop

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020