United Airlines: Chicago - Amsterdam, 19 september 2004

19 september 2004
Zondag 19 september vertrokken we met de UA 936, een ‘tripple seven’ van Chicago O'Hare naar Washington Dulles. Ondanks dat deze vlucht maar 1,5 uur duurt kregen we (in business class) een volledige maaltijd. Op zo'n korte vlucht in business class is er dan ook weinig om op aan te merken.

Wel opvallend is dat de stoelen van United zo langzaam aan wel wat ouderwets aandoen. Zeker niet slecht hoor, maar bij diverse andere grote en gerenommeerde maatschappijen is het vaak toch nog net even een niveautje hoger. Ondanks dat we eerder aankwamen op Dulles, hoefden we niet lang te wachten op het boarden van onze connecting-flight naar Amsterdam.

Ook dit traject werd uitgevoerd met een tripple seven en was uiteraard weer een aangenaam vertoeven. Opvallend bij United is dat men je tijdens de vlucht aanspreekt met je naam. Ondanks dat dit bij de eerste keer na het boarden nogal stuntelig gaat met onze Europese namen is dit wel een persoonlijke benadering. De crew doet overigens de gehele vlucht erg zijn best het je naar de zin te maken.

Het audio/video systeem is standaard, niet al te grote schermpjes, maar inhoudelijk goed voorzien. Diverse films, nieuws en korte programma's. Echt een pluspunt is het eten. Standaard worden er 3 gangen geserveerd in de business class van United.

Grote garnalen en salade als voorgerecht van prima kwaliteit. Voor het hoofdgerecht waren er drie mogelijkheden. Voor het nagerecht was er keuze uit ijs of een kaasplateau. De wijnkaart was overigens ook aardig voorzien met diverse Amerikaanse en Europese wijnen.

Aangezien de ‘tail wind’ ons in 6 uur de plas over stuwde,waren we betrekkelijk snel in de buurt van Amsterdam. Alvorens onze tanden nog even in het royale ontbijt gezet te hebben, hebben we een prima landing gemaakt.

Met name het eten en ook de crew een 9, comfort van stoelen en audio/video een 7. Gemiddeld dus een 8.


Decnop

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020