United Airlines: Los Angeles - Amsterdam, 1 juni 2012

6 juni 2012

Vrijdag 1 juni vlogen wij (echtpaar met kind van 11) met United Airlines van Los Angeles met een overstap in Chicago naar Amsterdam. Om 08:30 uur waren wij op het internationale vliegveld van Los Angeles waar wij direct konden inchecken, ondanks de drukte verliep dit erg snel.  Na de veiligheidscontrole die soepel verliep hadden wij nog even tijd om rond te kijken.

Al snel kwam het vliegtuig aan bij de gate in terminal 6 en rond 09:45 uur begon het boarden. De vlucht zat geheel vol en wij kregen weer de stoelen die wij gereserveerd hadden. De Boeing 757-200 was duidelijk gebruikt maar wel netjes. Wat opviel was het enorme aanbod aan handbagage, en niet alles kon dus in de cabine mee. Ondanks dat vertrokken we keurig op tijd en tijdens de vlucht konden er snacks gekocht worden en werden er drankjes verstrekt. Het personeel was vriendelijk. Op de schermen boven het gangpad werd een film vertoond, John Carter. Helaas niet echt een film geschikt voor kinderen naar onze mening.

Rond schematijd, om 16:30 uur zetten de piloten het vliegtuig in Chicago aan de grond na een rustige vlucht. Omdat wij moesten overstappen was het even afwachten waar we heen moesten, maar het vliegtuig werd op C18 geparkeerd terwijl onze vlucht naar Amsterdam vanaf C20 zou vertrekken. Perfect dus. Omdat deze vlucht om 18:00 uur zou vertrekken hadden wij nog even de tijd om op de C-terminal rond te kijken, waar het erg druk was met alle vertrekkende vluchten naar Europa.

Rond 17:20 uur begon het boarden van de vlucht naar Amsterdam. Ook dat verliep weer soepel en op tijd konden we vertrekken in een bijna vol vliegtuig op de door onze vooraf gereserveerde stoelen. Deze Boeing 767-200 had een wat ouder entertainment systeem met kleine individuele schermpjes en minder keus. Direct na het opstijgen verontschuldigde de bemanning zich voor het feit dat ze wat onderbezet waren en vroegen daarvoor begrip. Hun inzet en vriendelijkheid was echter prima in orde.

Het interieur was niet nieuw maar wel schoon. Het eerste uur hadden wij onverwachts behoorlijke turbulentie, de rest van de vlucht verliep rustig. Na de dinerservice ging het licht uit, ongeveer anderhalf uur voor aankomst werd er nog een klein ontbijtje geserveerd en netjes op tijd kwamen we op Schiphol aan. Van de Kaagbaan naar de G-pier is nog wel even rijden. Al snel waren wij de bagageband waar een half uur na aankomst de bagage aankwam. Op beide vluchten gaven de piloten aan het begin en aan het eind van de vlucht wat informatie over de vlucht en het weer.

Cijfer: 8

D. Harting

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020