Brussels Airlines A330

Brussels Airlines ziet zich gedwongen om de komende drie dagen - van woensdag 28 februari tot en met vrijdag 1 maart - een deel van de vluchten te annuleren, zo waarschuwt de maatschappij haar passagiers. Door een staking van een deel van het cabinepersoneel is er niet genoeg crew beschikbaar om alle geplande vluchten uit te voeren.

ITA A321neo

ITA Airways heeft maandag en dinsdag voor het eerst haar nieuwste aanwinst, de Airbus A321neo, naar Schiphol ingezet. In de komende periode staat het toestel nog regelmatig op de route vanuit Rome ingepland. Dat is met name voor Business Class-reizigers goed nieuws.

De Royal Schiphol Group is bezig met een aanbesteding voor 58 uitstootvrije bussen, met opties op nog eens 42 exemplaren. Die zijn bedoeld voor het airside-vervoer van passagiers en moeten de bestaande elektrische bussen gaan vervangen. Bovendien verwacht de luchthaven de komende jaren meer bussen nodig te hebben, onder meer doordat er vanwege grootschalige renovaties vaker van busgates gebruikgemaakt moet worden.

Air Canada Schiphol

De Maatschappelijke Raad Schiphol (MRS) heeft in Brussel gepleit voor méér krimp van Schiphol dan de maximaal 452.000 vliegtuigbewegingen die demissionair verkeersminister Harbers voorstelt in de zogeheten ‘balanced approach-notificatie’ van I&W. De Europese Commissie zal in de loop van dit voorjaar beoordelen of de Nederlandse plannen in lijn zijn met de Europese regels voor luchthavens. Alternatieven voor geluidreductie gaan vóór minder vluchten.

Lufthansa A319

Lufthansa City Airlines, de nieuwe dochtermaatschappij van Lufthansa, heeft dinsdag de eerste bestemmingen aangekondigd. De luchtvaartmaatschappij gaat vanaf komende zomer vanuit München naar Berlijn, Hamburg, Bremen, Düsseldorf, Keulen, Hannover, Birmingham, Bordeaux en Manchester vliegen.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Domper voor Maastricht Airport: Lumiwings staakt lijndienst

27 februari 2024 | Door: 
onze redactie

Het Griekse Lumiwings heeft besloten om al na iets meer dan twee maanden de lijndienst tussen Maastricht Aachen Airport en Tuzla in Bosnië-Herzegovina te staken. Ook de andere routes vanuit Tuzla worden per direct geschrapt.

Condor neemt komende maand afscheid van laatste Boeing 767's

27 februari 2024 | Door: 
onze redactie

Condor neemt in maart na 33 jaar afscheid van de Boeing 767. De Duitse maatschappij zet dan alleen nog moderne Airbus A330-900’s in op longhaul-vluchten. Daardoor wordt de 767 als passagiersvliegtuig steeds zeldzamer in Europa, met nog maar een handjevol operators.

NDC belooft airlines 'ultieme' controle over eigen distributie

27 februari 2024 | Door: 
Lolke van der Heide

De New Distribution Capability is al ruim tien jaar oud, maar toch zijn veel effecten tamelijk ‘nieuw’, omdat een deel van de branche, met name in Noord-Amerika, pas recent NDC doorvoerde. Yanik Hoyles, directeur distributie van IATA, is ervan overtuigd dat de hele branche op den duur zal overgaan tot NDC. “Zo krijgen airlines de ultieme controle terug over hun eigen verkoop”, zegt hij tegen Luchtvaartnieuws.

Overig nieuws

Overig nieuws

Delta Air Lines komt met speciale 'zonsverduisteringsvluchten'

27 februari 2024 | Door: 
onze redactie

Delta Air Lines voert op 8 april twee speciale vluchten uit vanuit respectievelijk Austin en Dallas naar Detroit om passagiers vanuit de lucht een optimaal zicht te geven op de totale zonsverduistering.

EASP Air aanwezig op Career Experience 2024

27 februari 2024 | Door: 
onze redactie

EASP Air heeft diens deelname aan de Career Experience van 2024 bevestigd. De jaarlijkse opleidingen- en beroepenmarkt vindt plaats op zaterdag 2 maart in de Jaarbeurs in Utrecht.

KLM annuleerde in 2023 drie procent van alle vluchten

27 februari 2024 | Door: 
onze redactie

KLM heeft vorig jaar te maken gehad met veel annuleringen. Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat in heel 2023 ruim 3.700 KLM-vluchten vanaf Schiphol geschrapt werden. Dat is ruim drie procent van het totale aantal. Oorzaken waren slecht weer en uitlopend onderhoud.

CityJet verhuurt komende zomer vijf CRJ's aan Lufthansa

26 februari 2024 | Door: 
onze redactie

CityJet verhuurt het hele zomerseizoen vijf Bombardier CRJ1000’s aan Lufthansa, zo heeft de Ierse maatschappij maandag bekendgemaakt. De voormalige Air France-KLM-dochter gaat van eind maart tot eind oktober met de toestellen vanuit Frankfurt vliegen.

Aviation Coaching verloot vlucht in Cessna 172 tijdens Career Experience

26 februari 2024 | Door: 
onze redactie

Aviation Coaching neemt dit jaar weer deel als standhouder aan de Career Experience. De opleidingen- en beroepenmarkt vindt aanstaande zaterdag 2 maart plaats in de Jaarbeurs Utrecht. “Een must voor iedereen die een loopbaan in de luchtvaart ambieert”, laat Jean van ’t Hof van Aviation Coaching weten.

Jasper Spruit nieuwe Manager Aviation Development Eindhoven Airport

26 februari 2024 | Door: 
onze redactie

Jasper Spruit is aan de slag gegaan op Eindhoven Airport als Manager Aviation Development. Hij heeft een imposante carrière in de luchtvaart, en werkte eerder bij de Schiphol Group en voor de Noorse luchthavenexploitant Avinor.

Topvacatures

Video

Nigeriaanse bankdirecteur en gezin komen om bij helikopterongeluk in Californië

11 februari 2024 | Door: 
onze redactie

De CEO van een grote Nigeriaanse bank behoort, samen met zijn vrouw en zoon, tot de zes mensen die vrijdagavond laat omkwamen bij een helikoptercrash in de Mojave woestijn nabij de grens tussen Californië en Nevada. Access Bank CEO, Herbert Wigwe, kwam om het leven bij de crash, bevestigde de bank in een verklaring op X.

Doden bij crash met zakenjet op snelweg in Florida

10 februari 2024 | Door: 
Reismedia / ANP

Op een snelweg in de Amerikaanse staat Florida is een kleine zakenjet gecrasht. Het toestel raakte daarbij een auto. Twee van de vijf inzittenden van het vliegtuig zijn om het leven gekomen. Volgens een getuige raakte iemand in de auto gewond, meldt NBC News. Beide motoren van het vliegtuig, een Bombardier Challenger 600, waren uitgevallen toen het op weg was naar de luchthaven.

Vluchtverslag: eilandhoppen met Winair van St. Maarten naar St. Barth

23 december 2023 | Door: 
Rob Somsen

Winair is de lokale luchtvaartmaatschappij van St. Maarten en zorgt sinds 1961 voor vliegverbindingen tussen diverse eilanden. Luchtvaartnieuws Magazine ging op bezoek bij ceo Hans van de Velde én vloog mee met de DHC-6 Twin Otter naar St. Barth. Landen op de luchthaven van dat eiland levert altijd spectaculaire beelden op.


Nieuws van Partners

TUI staarten
7 dagen Bonaire, vlucht €499 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Je vlucht gaat via Punta Cana naar Bonaire. De terugvlucht gaat rechtstreeks naar Schiphol. Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Eurostar
Met de trein naar Londen, vanaf €88 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar € 78 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Valt mee, maar die heeft wel een deuk opgelopen
47% (254 stemmen)
Ja, die is onherstelbaar beschadigd
40% (217 stemmen)
Nee hoor, waait wel weer over
12% (69 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 540

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen