Airbus ZEROe

BERLIJN - Vliegen op waterstof (LH2), mits geproduceerd met groene stroom, kan een wezenlijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van de luchtvaart. Dat blijkt uit een nieuwe studie van het ICCT. De brandstof moet dan wel op veel plekken beschikbaar komen én goedkoper worden.

Boeing 787 fabriek

SEATTLE - Boeing heeft vorig jaar een verlies geleden van 4,3 miljard dollar. Dat is flink minder dan een jaar eerder, maar analisten hoopten op betere cijfers. De vliegtuigbouwer kijkt positief terug op 2021, maar erkent dat het Dreamliner-programma voor hoofdpijn blijft zorgen. 

Qatar Airways 777F

SEATTLE - Boeing hoopt op korte termijn Qatar Airways als eerste klant voor de vrachtversie van de 777X te strikken. Volgens Reuters voert de Amerikaanse vliegtuigbouwer vergevorderde gesprekken met de Arabische luchtvaartmaatschappij over een lanceerorder.

Transavia Boeing 737-800

SCHIPHOL - Transavia serveert vanaf 10 maart glutenvrije ovenfriet aan boord van haar vliegtuigen. Met deze Fries in the Skies komt de Nederlandse prijsvechter tegemoet aan de vraag van klanten, zo laat een woordvoerster aan Luchtvaartnieuws.nl weten.

Schiphol platform

SCHIPHOL - Londen heeft vorig jaar de koppositie op de ranglijst van populairste bestemmingen vanaf Schiphol verloren. De Britse hoofdstad duikelde zelfs uit de top-10 als gevolg van de strenge reisrestricties in Groot-Brittannië. Qua verre bestemmingen wonnen de Antillen terrein.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Wizz Air rekent op groter verlies door omikron, maar is optimistisch over voorjaar

26 januari 2022 | Door: 
Niek Vernooij

BOEDAPEST - Wizz Air rekent in het laatste kwartaal van haar financiële boekjaar op een groter operationeel verlies door de onzekerheid die is ontstaan door de omikronvariant. Die onzekerheid blijft nog wel even een impact hebben op de vraag naar vliegtickets, zo verwacht de van oorsprong Hongaarse prijsvechter.

Delta Air Lines wil gebruik van plastic aan boord drastisch verminderen

26 januari 2022 | Door: 
onze redactie

ATLANTA - Delta Air Lines zet in op het verminderen van de berg plastic afval die na elke vlucht overblijft. Door het gebruik van herbruikbare materialen moet er jaarlijks circa twee miljoen ton aan plastic worden bespaard, vergelijkbaar met het gewicht van vijftien Airbus A350’s.

IATA: passagiersluchtvaart toonde in 2021 herstel na rampjaar

25 januari 2022 | Door: 
ANP

GENÈVE - De passagiersluchtvaart is vorig jaar enigszins hersteld na het rampzalige 2020. Het aantal reizigers kwam evengoed niet in de buurt bij dat van voor de coronapandemie want de vraag naar internationale vliegtickets lag nog steeds zo'n driekwart onder het niveau van 2019. Dat meldt de internationale luchtvaartbranchevereniging IATA. De inkomsten per gevlogen kilometer per stoeltje waren wel hoger dan een jaar eerder.

Overig nieuws

Overig nieuws

In beeld: SmartWings zorgt voor eerste landing Boeing 737 MAX op Antarctica

26 januari 2022 | Door: 
onze redactie

TROLL - SmartWings heeft woensdag voor een primeur gezorgd door als eerste met een Boeing 737 MAX op Antarctica te landen. De Tsjechische luchtvaartmaatschappij voerde een chartervlucht uit naar Troll Airfield op het Noorse deel van het Zuidpoolcontinent.

Luchtvaartaandelen voeren sterk herstel op Europese beurzen aan

26 januari 2022 | Door: 
ANP / Reismedia

AMSTERDAM - De Europese beurzen lieten woensdag een sterk herstel zien. Vooral de aandelen in de luchtvaart- en reissector gingen flink vooruit door optimisme over een sterke heropleving van het toerisme nu de EU-landen vanaf februari geen extra test of quarantaine meer vragen van reizigers met een Europese coronareispas.

Jetair Caribbean start vluchten tussen Curaçao en Paramaribo

26 januari 2022 | Door: 
onze redactie

WILLEMSTAD - Jetair Caribbean biedt vanaf april lijnvluchten aan tussen Curaçao en Paramaribo. De Surinaamse hoofdstad wordt komende zomer wekelijks met het Caribische eiland verbonden. De ticketverkoop is inmiddels gestart.

Coronacrisis dwingt Air Leap vluchtuitvoering te staken

26 januari 2022 | Door: 
onze redactie

STOCKHOLM - De Scandinavische regionale luchtvaartmaatschappij Air Leap annuleert voorlopig alle vluchten. Volgens het bedrijf is een reorganisatie noodzakelijk doordat de bodem van de kas, als gevolg van de coronacrisis, in zicht is gekomen.

Start-up Aleutian Airways ontvangt eerste Saab 2000

26 januari 2022 | Door: 
onze redactie

UNALASKA - De Amerikaanse start-up Aleutian Airways heeft haar eerste Saab 2000 ontvangen. De regionale luchtvaartmaatschappij is gebouwd op de fundamenten van het in april 2020 opgedoekte PenAir, en neemt een deel van de vloot en het personeel van dat bedrijf over.

Schiphol-debuut van Red Wings wordt nu in maart verwacht

25 januari 2022 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Het debuut van Red Wings op Schiphol is verder uitgesteld. De Russische luchtvaartmaatschappij verwacht nu in maart met de nieuwe lijndienst tussen Sint-Petersburg en Amsterdam te kunnen beginnen, zo meldt de netwerkafdeling van Schiphol. Het plan is om twee retourvluchten per week uit te voeren. Tickets zijn nog niet te koop.

Nieuws van Partners

7 dagen TUI Blue Playa Feliz Gran Canaria, logies €464 p.p.

Zoek je een fijn appartement op het prachtige en zonnige Gran Canaria boek dan TUI Blue Playa Feliz. Maak zelf je ontbijt klaar in de keuken van je appartement. Of kies voor een verblijf op basis van All Inclusive? Overdag ga je lekker bij het zwembad liggen of ga het eiland verkennen. Van de Duinen van Maspalomas tot aan pittoreske dorpjes en prachtige uitzichten. Prijs €464 per persoon (7 dagen), vlucht, transfer en verblijf met TUI vanaf Schiphol. Vertrek 25 januari.

9 dagen Curacao Acoya Resort, vlucht plus transfer €782 p.p.

Het Curacao Acoya Resort **** ligt op een rustige locatie bij Willemstad. De kamers in het hoofdgebouw kijken uit over het riante zwembad en het meer dat centraal is gelegen op het park. Daaromheen zijn de appartementen en de villa's te vinden. Prijs €782 per persoon (9 dagen), vlucht plus transfer met TUI vanaf Schiphol. Vertrek 8 februari.

8 dagen RIU Oliva Beach Resort Fuerteventura, all inclusive €570 p.p.

In hotel RIU Oliva Beach Resort in Corralejo is de service onzichtbaar, maar op het moment dat je iets nodig hebt in dit hotel op Fuerteventura, is het eigenlijk al geregeld. Het prachtig gelegen RIU Oliva Beach is bijzonder kindvriendelijk, dus jong en oud vermaken zich. En met een ligging in het schitterende en unieke duingebied Grandes Playas, met een 4 kilometer lang zandstrand, is het hier echt ultiem genieten. Prijs €506 per persoon (8 dagen), vlucht en transfer, All Inclusive verblijf met TUI vanaf Schiphol. Vertrek 13 februari.

Video

In beeld: SmartWings zorgt voor eerste landing Boeing 737 MAX op Antarctica

26 januari 2022 | Door: 
onze redactie

TROLL - SmartWings heeft woensdag voor een primeur gezorgd door als eerste met een Boeing 737 MAX op Antarctica te landen. De Tsjechische luchtvaartmaatschappij voerde een chartervlucht uit naar Troll Airfield op het Noorse deel van het Zuidpoolcontinent.

Vliegende auto AirCar gecertificeerd als luchtwaardig

24 januari 2022 | Door: 
onze redactie

BRATISLAVA - De vliegende auto AirCar van het Slowaakse bedrijf Klein Vision is na 70 uur aan testvluchten en 200 starts en landingen gecertificeerd door de Slowaakse luchtvaartautoriteit CAA, volgens de standaarden van de Europese luchtvaartautoriteit EASA. Daarmee is een belangrijke stap gezet naar de productie van de vliegende auto voor levering aan klanten.

Qatar Airways haalt hard uit naar Airbus en toont video van schade aan A350

22 januari 2022 | Door: 
onze redactie

DOHA - Qatar Airways heeft woest gereageerd op het besluit van Airbus om geen A321neo’s te leveren aan de luchtvaartmaatschappij. Qatar noemt het "zeer betreurenswaardig" en "frustrerend" dat de vliegtuigbouwer daarmee het conflict over de schade aan de A350’s verder laat "escaleren". Bovendien vindt de maatschappij het raar dat een order voor A321neo's door Airbus geannuleerd wordt, terwijl het conflict over de A350 gaat.

Topvacatures

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen