Boeing-747-Atlas(c)Boeing-1200

EVERETT – Met een uitgebreide afscheidsceremonie met duizenden genodigden heeft Boeing dinsdag de laatste 747 uitgezwaaid. Klanten, leveranciers, werknemers, en de familie van Joe Sutter, de geestelijk vader van de 747, waren aanwezig in één van de enorme hallen in Everett waar de Jumbo Jet sinds 1969 is geassembleerd.

Flyr 737

OSLO - Het doek lijkt gevallen voor de Noorse prijsvechter Flyr. De luchtvaartmaatschappij heeft dinsdag het faillissement aangevraagd en de ticketverkoop en vluchtuitvoering per direct gestaakt. Een paar dagen geleden deed het Britse Flybe hetzelfde.

Peter Gerber

ZAVENTEM - Peter Gerber, sinds 2021 CEO van Brussels Airlines, legt vandaag zijn functie neer en verlaat per direct de Lufthansa Group. Hij wordt later dit jaar de nieuwe topman van Lufthansa-concurrent Condor. Christina Foerster, lid van de Raad van Bestuur van de Lufthansa Group, neemt op interim-basis de leiding bij Brussels Airlines over.

E195-E2 KLM

SCHIPHOL - KLM heeft de vijftiende Embraer E195-E2 voor Cityhopper in ontvangst genomen. Het toestel, de PH-NXO, is dinsdagmiddag onderweg van Recife naar Tenerife, twee tussenstops op de lange reis van de Embraer-fabriek in São José dos Campos naar Schiphol.

Schiphol security

UTRECHT - Beveiligers zien hun salaris de komende tijd stijgen met ruim 20 procent. Voor beveiligers die werkzaam zijn op Schiphol kan het loon zelfs 40 procent hoger uitvallen. Dat is afgesproken in de cao-overeenkomst die vakbond CNV heeft gesloten met de beveiligingsbranche, waarbinnen 20.000 mensen werkzaam zijn. Het betreft geen nieuwe cao, maar een cao-verlenging van negen maanden tot 1 april 2024.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Career Experience 2023: de uitgelezen kans voor een carrière in de reis- en luchtvaartbranche

31 januari 2023 | Door: 
Fabian Bais

UTRECHT - Voor geïnteresseerden in de (zaken)reis- en luchtvaartbranche organiseert Reismedia, uitgever van titels als Luchtvaartnieuws, Zakenreisnieuws en Reisbizz, de Career Experience. Dit grootse carrière-evenement voor de (zaken)reis- en luchtvaartvaartbranche vindt plaats op zaterdag 18 maart 2023 in de Jaarbeurs in Utrecht. Het is kosteloos toegankelijk en heeft voor bezoekers als doel om kennis te maken met de mogelijkheden van beide branches.

KLM haalt Zita Schellekens binnen als SVP Sustainability & Strategy

31 januari 2023 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN - Zita Schellekens wordt per 1 maart Senior Vice President Sustainability & Strategy van KLM. Dit is een nieuwe rol binnen de luchtvaartmaatschappij die deel uitmaakt van het Executive Committee. Schellekens was de afgelopen twee en een half jaar Sustainability Director bij DSM.

SLM gaat weer met Airbus A340 naar Schiphol vliegen

31 januari 2023 | Door: 
onze redactie

PARAMARIBO - De SLM (Surinam Airways) gaat weer met een Airbus A340-300 naar Schiphol vliegen. De maatschappij heeft daarvoor maandag een leaseovereenkomst getekend: in eerste instantie voor acht maanden, maar met de intentie om het contract te verlengen.

Overig nieuws

Overig nieuws

Nederlandse krijgsmacht moet groener worden, inclusief duurzamer vliegen en varen

31 januari 2023 | Door: 
ANP/Reismedia

DEN HAAG - De krijgsmacht moet de komende jaren beter voorbereid zijn op klimaatverandering, onafhankelijker worden van fossiele brandstoffen en minder grondstoffen verbruiken. Dat staat in de duurzaamheidsplannen die staatssecretaris Christophe van der Maat (Defensie) aan de Kamer heeft gestuurd.

Reminder: dinsdagavond livestream levering laatste Boeing 747

31 januari 2023 | Door: 
onze redactie

SEATTLE – Boeing levert de allerlaatste 747 vanavond af. De overdracht van het toestel aan Atlas Air wordt via een livestream door de vliegtuigbouwer in beeld gebracht. 

Lelystad Airport in beeld voor opvang asielzoekers

31 januari 2023 | Door: 
ANP/Reismedia

LELYSTAD - In de speurtocht naar extra opvangplaatsen voor asielzoekers richt het kabinet de pijlen op Lelystad Airport, leegstaande kerkgebouwen, boten en overheidsgebouwen. Bovendien wordt geprobeerd meer asielmigranten in al bestaande opvanglocaties te krijgen.

Rutte: sturen F-16's naar Oekraïne geen taboe, maar zou een grote stap zijn

31 januari 2023 | Door: 
Reismedia / ANP

DEN HAAG - Het sturen van F-16-gevechtsvliegtuigen naar Oekraïne is voor premier Mark Rutte geen taboe, maar hij benadrukte dat het sturen hiervan een grote stap zou zijn. Washington gaat Oekraïne geen F-16-straaljagers leveren, hoewel Kiev inmiddels permanent vraagt om dergelijke toestellen voor de strijd tegen de Russische agressor.

Air Arabia Maroc vanaf maart van Weeze naar Fez

30 januari 2023 | Door: 
onze redactie

WEEZE - Air Arabia Maroc verbindt vanaf 2 maart Airport Weeze, aan de grens bij Limburg, met miljoenenstad Fez in Marokko. De lijndienst wordt uitgevoerd met Airbus A320’s, in eerste instantie op dinsdag en donderdag en vanaf juni op dinsdag en vrijdag.

Luxe horlogemaker Breitling komt met speciaal Boeing 747 horloge

29 januari 2023 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL – Op dinsdag 31 januari wordt de allerlaatste Boeing 747 geleverd. Als eerbetoon aan het legendarische toestel lanceert horlogemaker Breitling een speciale editie van het Navitimer-horloge. Er worden 747-exemplaren op de markt gebracht door het Zwitserse bedrijf. Verkoopprijs: €8.750.

Topvacatures

Video

Luchthaven Auckland gesloten door recordhoeveelheid regen

28 januari 2023 | Door: 
Reismedia / ANP

AUCKLAND - De grootste stad van Nieuw-Zeeland, Auckland, kreeg vrijdag een recordhoeveelheid regen te verwerken. Dit leidde onder meer tot een overstroomde aankomsthal van de internationale luchthaven, waardoor internationale vluchten richting Nieuw-Zeeland moesten omkeren, waaronder een vlucht die al zeven uur onderweg was vanuit Dubai. Het vliegveld is zaterdagmiddag (lokale tijd) weer open, maar enkel voor binnenlandse vluchten.

Bijna-botsing tussen vliegtuigen Delta en American

16 januari 2023 | Door: 
onze redactie

NEW YORK - Ingrijpen van de luchtverkeersleiding heef afgelopen vrijdag een botsing tussen een Boeing 737 van Delta Air Lines en een Boeing 777 van American Airlines op New York JFK voorkomen. Het American-toestel stak de baan over waar het Delta-vliegtuig aan de start was begonnen.

Video: Chinees gevechtsvliegtuig komt gevaarlijk dicht bij Amerikaanse RC-135

30 december 2022 | Door: 
Reismedia / ANP

BEIJING - Boven de Zuid-Chinese Zee hebben een Chinees Shenyang J-11 gevechtsvliegtuig en een Amerikaans RC-135 verkenningsvliegtuig elkaar nog maar net kunnen ontwijken. Volgens het Amerikaanse leger vlogen de twee toestellen op maar 6 meter afstand van elkaar.


Nieuws van Partners

TUI staarten
7 dagen Bonaire, vlucht €499 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Je vlucht gaat via Punta Cana naar Bonaire. De terugvlucht gaat rechtstreeks naar Schiphol. Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Eurostar
Met de trein naar Londen, vanaf €88 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar € 78 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2023 - Cookieinstellingen