Brussels Airport

BRUSSEL - De Belgische luchthaven Brussels Airport is naar eigen zeggen klaar voor een drukke zomer. De afgelopen weken werden volgens het bedrijf honderden openstaande vacatures ingevuld om daarmee de verwachte drukte het hoofd te kunnen bieden. De mensen werden onder andere geworven via zogeheten jobcafés. Ook werkzoekenden werden actief benaderd voor een baan op de luchthaven.

United Airlines Boeing 767

SCHIPHOL - United Airlines vliegt in juli tijdelijk niet tussen Schiphol en Washington. Dat is het gevolg van de verplichte capaciteitsbeperking die de Nederlandse luchthaven aan alle airlines heeft opgelegd. Passagiers worden op andere vluchten overgeboekt.

Jet2 Boeing 737-800

SCHIPHOL - De Britse prijsvechter Jet2 heeft de vluchtuitvoering naar Schiphol voorlopig gestaakt. Vanwege de verplichte beperking van het aantal passagiers op de luchthaven heeft de luchtvaartmaatschappij besloten de lijnvluchten naar Birmingham en Leeds op te schorten.

Lufthansa Boeing 747-8

FRANKFURT - De directie van de Lufthansa Group biedt haar excuses aan voor de nu al chaotische zomer. Door een structureel tekort aan personeel moeten reizigers er rekening mee houden dat er de komende maanden veel vluchten niet of te laat gaan. “Pas in de winter is het weer normaal.”

SAS A321neo

STOCKHOLM - De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS waarschuwt reizigers voor een op handen zijnde pilotenstaking. De vliegers kondigden eerder deze maand aan op grote schaal het werk neer te leggen nu onderhandelingen over meer loon en betere arbeidsvoorwaarden muurvast zitten.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Nieuwe topvrouw KLM laat lege stoel achter bij NS

27 juni 2022 | Door: 
Reismedia / ANP

UTRECHT - Er is nog niets bekend over de opvolging van Marjan Rintel als president-directeur bij de NS. De topvrouw verlaat het vervoersbedrijf om eind deze week te beginnen als CEO bij luchtvaartmaatschappij KLM, maar haar huidige werkgever kan nog niets melden over een definitieve opvolger. Financieel directeur Bert Groenewegen neemt haar werkzaamheden over totdat er een opvolger is.

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen schrappen maandag meer dan 700 vluchten

27 juni 2022 | Door: 
Rob Somsen

SCHIPHOL - Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen hebben maandag in de Verenigde Staten meer dan 700 vluchten geschrapt. Slecht weer en een tekort aan personeel speelden hen parten bij het uitvoeren van de toegenomen vraag naar zomerreizen.

Corendon: alle vakanties gaan vooralsnog door

27 juni 2022 | Door: 
ANP

SCHIPHOL - Alle vakanties die deze zomer zijn geboekt bij Corendon gaan zoals het er nu naar uitziet door. De organisatie maakte eerder al bekend dat reizigers die met Corendon zelf vliegen niet bang hoeven te zijn voor een annulering, al is het wel mogelijk dat de vlucht van Schiphol naar een ander vliegveld wordt verplaatst. Diezelfde inschatting is volgens een woordvoerster nu gemaakt voor reizigers van Corendon die vliegen met andere maatschappijen, zoals Transavia en KLM.

Overig nieuws

Overig nieuws

Vliegtuigje neergestort in Zwarte Meer, hulpdiensten massaal uitgerukt

28 juni 2022 | Door: 
onze redactie

GENEMUIDEN - In het Zwarte Meer tussen Overijssel en Flevoland is dinsdagochtend een vliegtuigje neergestort. Het zou gaan om een tweepersoons toestel van een vliegschool op Lelystad Airport. De Kustwacht en andere reddingsdiensten zijn ter plaatse. Ook is er een traumaheli opgeroepen.

El Al beëindigt lijndienst naar Brussel

27 juni 2022 | Door: 
Reismedia

ZAVENTEM - El Al beëindigt na de zomer de lijndienst naar Brussel. Dat betekent dat er vanaf november niet meer door de Israëliërs tussen de Belgische hoofdstad en Tel Aviv gevlogen wordt. Wel blijft Brussels Airlines op deze route actief, met één tot twee vluchten per dag.

In beeld: militaire heli's oefenen in Hongarije

27 juni 2022 | Door: 
onze redactie

BOEDAPEST - Twintig helikopters en vijf vliegtuigen van de Belgische, Hongaarse, Oostenrijkse, Sloveense en Slowaakse strijdkrachten namen afgelopen week deel aan oefening Fire Blade 2022. Fotografen Joris van Boven en Alex van Nooije vlogen mee.

Lufthansa verliest ster; nu alleen nog Aziatische airlines met vijf sterren

27 juni 2022 | Door: 
Reismedia

FRANKFURT - Lufthansa is gezakt van een vijfsterren- naar een viersterrenrating in de beoordeling van het bekende onderzoeks- en consultancybureau Skytrax, dat een lijst bijhoudt van beste airlines. De Duitsers waren de enigen in Europa met een vijfsterrenrating. Nu zijn er alleen nog Aziatische maatschappijen met de hoogst mogelijke beoordeling.

Brussels Airport neemt 2.000 extra parkeerplaatsen in gebruik

27 juni 2022 | Door: 
Reismedia

ZAVENTEM - De gloednieuwe uitbreiding van de P3-parking op Brussels Airport wordt per 1 juli volledig in gebruik genomen. Door de uitbreiding kan parkeerbeheerder Interparking 2.000 extra plaatsen bieden aan vakantiegangers op de Brusselse luchthaven, en 13.000 in totaal.

TU-studenten: hyperloop alternatief voor luchtvaart op korte afstanden

25 juni 2022 | Door: 
Reismedia / ANP

ROTTERDAM - Capsules die mensen met 1000 kilometer per uur door een buis laten zweven op weg naar hun bestemming. Studenten van de TU Delft geloven erin dat je over 20 jaar in een half uur van Amsterdam naar Parijs reist. Met een expositie in Rotterdam laten ze het publiek zaterdag kennismaken met hun visie én hun nieuwe prototype.

Topvacatures

Video

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen schrappen vluchten wegens pilotentekort

23 juni 2022 | Door: 
Rob Somsen

WASHINGTON - Verschillende Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen moeten vluchten schrappen of zelfs routes laten vervallen door een tekort aan piloten. Vervoerders als American, Delta, United trekken zich met name terug van kleinere luchthavens.

Passagiersvliegtuig vliegt in brand na mislukte landing op Miami Airport

22 juni 2022 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

MIAMI - Een vliegtuig van prijsvechter Red Air is dinsdag tijdens de landing in brand gevlogen op Miami Airport. Door nog onbekende reden klapte het neuswiel in, waardoor de romp over de baan schuurde en het toestel vlam vatte. Alle inzittenden konden worden geëvacueerd.

Airbus A321XLR beleeft langverwachte luchtdoop

15 juni 2022 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

HAMBURG - Airbus heeft voor het eerst een testvlucht uitgevoerd met de A321XLR. De Extra Long Range-versie van de A321neo is een paradepaardje voor de Europese vliegtuigbouwer, die verwacht haar marktaandeel ten opzichte van grote rivaal Boeing met het type uit te bouwen.

Nieuws van Partners

Online broker LYNX haal het maximale uit uw beleggingen

Als belegger verwacht u veel van een online broker. Logisch, want alleen zo kunt u het maximale uit uw vermogen halen. Wij helpen u met een snel en betrouwbaar handelsplatform, een uitgebreid productaanbod, goede service én lage tarieven.

Eurostar
Met de trein naar Londen, vanaf €78 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar € 78 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen