Rotterdam Airport Transavia

ROTTERDAM - Rotterdam wil dat het kabinet in de toekomst geen groei van het aantal vluchten van en naar Rotterdam The Hague Airport (RTHA) zal toestaan. Het stadsbestuur zegt met deze zienswijze gehoor te geven aan de bezwaren tegen uitbreiding van de luchthaven die leven bij burgers en in de gemeenteraad.

SCHIPHOL - "Er komt steeds meer druk op leisurevluchten in Nederland. Door de beoogde krimp zal het KLM-netwerk vaker voorrang krijgen op Schiphol", vreest Corendon-baas Steven van der Heijden. TUI-topman Arjan Kers: "Het wordt er door toenemende slotschaarste niet mooier op in de reisindustrie."

DELHI - Air India en Vistara gaan fuseren, zo hebben beide luchtvaartmaatschappijen dinsdag bekendgemaakt, waarbij het merk Vistara opgaat in Air India.

Verdachte situatie Schiphol

SCHIPHOL - De man die op Schiphol zei gevaarlijke stoffen te hebben, is een 55-jarige man die kort daarvoor op de luchthaven was aangekomen. Hij is aangehouden voor bedreiging, zo heeft de marechaussee dinsdag bekendgemaakt. Het onderzoek in de zaak is nog in volle gang. Schiphol Plaza is rond 15 uur weer vrijgegeven, nadat het gebied urenlang was afgezet vanwege de dreigende situatie.

Security

SCHIPHOL - Beveiligingsbedrijven op Schiphol willen af van de afgesproken loonsverhoging die vanaf januari zou ingaan. Als de bedrijven hun zin krijgen, wordt de extra beloning van 2,50 euro per uur die beveiligers op Schiphol sinds deze maand krijgen gedeeltelijk tenietgedaan. Dat laat vakbond CNV aan mediapartner NH Nieuws weten. Volgens de bond krabbelen de bedrijven terug vanwege de hoge inflatie. CNV zet de hakken in het zand en weigert akkoord te gaan.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Schiphol blijft ook in februari en maart komend jaar 20 procent onder de capaciteit

29 november 2022 | Door: 
Lolke van der Heide

SCHIPHOL - Het aantal passagiers dat Schiphol in maart en februari 2023 kan verwerken blijft 20 procent onder de capaciteit, een situatie die ook nu het geval is. Dit blijkt uit een brief die de luchthaven heeft gestuurd aan ACNL, de slotcoördinator. Directeur Hugo Thomassen van ACNL bevestigt tegen Luchtvaartnieuws de aanhoudende reductie.

EasyJet neemt advocaten in de arm vanwege aanhoudende problemen Schiphol

29 november 2022 | Door: 
ANP

AMSTERDAM - Luchtvaartmaatschappij easyJet heeft advocaten om advies gevraagd over mogelijke juridische stappen tegen Schiphol vanwege problemen door personeelskrapte. Het aantal passagiers dat via de luchthaven bij Amsterdam vertrekt is nog altijd beperkt en de kosten lopen voor de Britse maatschappij "in de miljoenen" euro’s, zegt directeur voor Nederland William Vet.

Croatia Airlines vernieuwt vloot met Airbus A220's

29 november 2022 | Door: 
onze redactie

TOULOUSE - Croatia Airlines schaft definitief zes Airbus A220-300's aan. Daarnaast is de Kroatische luchtvaartmaatschappij van plan om nog eens negen A220’s te gaan leasen. De nieuwe Airbussen moeten oudere toestellen gaan vervangen en de capaciteit vergroten.

Overig nieuws

Overig nieuws

Eerste Airbus A330neo voor Condor de lucht in

29 november 2022 | Door: 
onze redactie

TOULOUSE - De eerste Airbus A330-900 voor Condor heeft maandag de eerste testvlucht gemaakt bij de Airbus-fabriek in Toulouse, Frankrijk. Het toestel wordt naar verwachting nog dit jaar geleverd. Mauritius en de Malediven behoren tot de eerste bestemmingen.

Norse Atlantic start lijndienst tussen Parijs en New York

29 november 2022 | Door: 
onze redactie

PARIJS - Norse Atlantic neemt steeds meer longhaul-routes over die vóór de coronacrisis door Norwegian werden gevlogen. Zo gaat de prijsvechter vanaf eind maart dagelijks tussen Parijs Charles de Gaulle en New York JFK vliegen, met een Boeing 787-9.

Chartermaatschappij Sunclass Airlines terug op route Stockholm-Aruba

28 november 2022 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL – De Deense chartermaatschappij Sunclass Airlines gaat weer vliegen vanaf het Zweedse Stockholm van en naar Aruba, meldt de Caribbean Journal. Het nieuwsmedium schrijft dat vertegenwoordigers op Aruba's Queen Beatrix International Airport het nieuws bevestigen.

Douane vindt 300 kilo cocaïne tussen vracht op Schiphol

28 november 2022 | Door: 
ANP

SCHIPHOL - De douane heeft zondag op Schiphol ongeveer 300 kilo cocaïne gevonden in een vrachtzending uit Mexico. De drugs zaten verstopt in platen die worden gebruikt om vracht op te vervoeren, meldt de douane maandag. Volgens de douane heeft de coke een straatwaarde van ruim 30 miljoen euro.

Atlas Air ontvangt eerste Boeing 777-200F voor MSC Air Cargo

28 november 2022 | Door: 
Fabian Bais

PURCHASE - Atlas Air heeft vandaag de eerste van vier Boeing 777-200 Freighters ontvangen die ze voor MSC Air Cargo gaat vliegen. Het toestel rolde begin deze maand al uit de fabriek en wordt naar verwachting volgend jaar operationeel. Het vrachttoestel gaat vliegen op routes tussen China, de Verenigde Staten, Mexico en Europa.

KlasJet breidt vloot uit met Boeing 737 BBJ2 met volledige zithoek, slaapkamer en douche

28 november 2022 | Door: 
onze redactie

VILNIUS – Het Litouwse KlasJet, gespecialiseerd in de verhuur van luxe vliegtuigen, breidt haar vloot uit met een Boeing 737 BBJ2. Het toestel biedt plaats aan 22 passagiers en beschikt eveneens over een zithoek met bank, een slaapkamer en een douche. De nieuw aangeschafte Boeing gaat vanaf 15 april 2023 vliegen en wordt gestationeerd in Dubai.

Topvacatures

Video

In beeld: KLM Cityhopper-toestel maakt voorzorgslanding na probleem neuswielbesturing

22 november 2022 | Door: 
Fabian Bais

SCHIPHOL - Een Embraer 175 (registratie: PH-EXU) van KLM Cityhopper (KLC) is maandag kort na vertrek teruggekeerd naar de luchthaven van Schiphol vanwege een probleem met het hydraulisch systeem. Kort na het opstijgen merkte de crew een probleem met de neuswielbesturing op, zo meldt The Aviation Herald.

In beeld: oefening Falcon Autumn toont slagkracht militaire heli's

19 november 2022 | Door: 
Joris van Boven en Alex van Noije

EINDHOVEN - In de periode van 31 oktober tot en met 18 november 2022 vond in Nederland de oefening Falcon Autumn 2022 plaats. Aan deze oefening deden ruim 1.000 militairen mee die ook nog eens werden ondersteund door ruim 37 helikopters. 

Twee toestellen gecrasht tijdens vliegshow in Dallas, zes slachtoffers

12 november 2022 | Door: 
Reismedia / ANP

DALLAS - Tijdens de vliegshow 'Wings over Dallas' ter herdenking van de Tweede Wereldoorlog zijn zaterdag twee oude toestellen met elkaar in de lucht in botsing gekomen en neergestort. Dat heeft de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA bekendgemaakt. Alle zes inzittenden zijn om het leven gekomen.

Nieuws van Partners

AOG: een doorn in het oog voor luchtvaartmaatschappijen

Het is een kostbare nachtmerrie voor airlines: een vliegtuig aan de grond. In luchtvaarttermen ook wel een AOG genoemd: een Aircraft On Ground. Als je een optelsom gaat maken, kom je er al snel achter dat zo’n situatie een hoop consequenties kan hebben.

Eurostar
Met de trein naar Londen, vanaf €78 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar € 78 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

9 dagen Resort Bonaire, vlucht plus transfer €742 p.p.

In de moderne appartementen van Resort Bonaire kom je helemaal tot rust....én als je er toch op uit wilt, dan cruise je met je huurauto het hele eiland over. De zoutpannen, Sorobon Beach of Washington Slagbaai National Park.

Poll

Nee, het is symboolpolitiek van Greenpeace
58% (450 stemmen)
Ja, maar dan moet dat ook gelden voor de regering en het koningshuis
15% (121 stemmen)
Nee, privévliegtuigen vormen maar een klein deel van al het verkeer
11% (88 stemmen)
Ja, het maken van een privévlucht kan in deze tijd echt niet meer
10% (81 stemmen)
Nee, een verbod is juridisch en praktisch gezien lastig
4% (32 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 772

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen