SCHIPHOL - KLM-CEO Pieter Elbers is woensdag benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Elbers krijgt de onderscheiding vanwege zijn inzet voor KLM en de Nederlandse luchtvaart. Minister van Infrastructuur en Waterstaat Mark Harbers zette de populaire bestuurder in het zonnetje met onderscheiding en de bijbehorende versierselen.

Schiphol rij

SCHIPHOL - Groningen Airport Eelde, het Alfa-college en Securitas helpen Schiphol aan de broodnodige beveiligers. Via een versneld traject worden pas afgestudeerde MBO-studenten door Securitas op Eelde klaargestoomd om in juli en augustus op Schiphol te kunnen werken.

TUI Curaçao

WILLEMSTAD - Curaçao kondigt een avondklok aan vanwege komst van de tropische storm ‘Bonnie’. Vanaf woensdagmiddag vier uur moeten mensen binnenblijven en winkels en kantoren gaan een uur eerder dicht. Scholen zijn vandaag en morgen gesloten en ook publieke diensten zijn dicht. Het openbaar vervoer rijdt vandaag tot 16.00 uur. Gebruik van een shelter is laatste optie als men thuis of elders niet veilig is. 97.9 FM (Radio Easy FM) is de noodradio waar de regering gebruik van maakt om laatste informatie te geven.

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen KLM en TUI fly houden de situatie rond de tropische storm Bonnie scherp in de gaten. Dat geven ze desgevraagd aan. Die storm trekt naar verwachting woensdag over Aruba, Bonaire en Curaçao. TUI fly verwacht voor vluchten naar Curaçao en Bonaire die woensdag gepland staan geen problemen.

Royal Jordanian

SCHIPHOL - Royal Jordanian kondigt in juli een belangrijke vliegtuigorder aan. De maatschappij wil de vloot voor de korte en middellange afstand drastisch vernieuwen en uitbreiden. “We moeten één van de jongste vloten van onze regio krijgen”, zegt CCO Karim Makhlouf tegen Luchtvaartnieuws.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

SAS en piloten geven onderhandelingen nog een kans, staking voorlopig uitgesteld

29 juni 2022 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

STOCKHOLM - De piloten van de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS schuiven nog één keer aan de onderhandeltafel met hun werkgever. De vliegers hadden eerder aangekondigd per vandaag te gaan staken als er geen akkoord zou komen over meer loon en betere arbeidsvoorwaarden.

Piloten willen bijspringen bij veiligheidscontrole op Schiphol

29 juni 2022 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Pilotenvakbond VNV heeft aangeboden om te helpen het personeelstekort op Schiphol terug te dringen. De vliegers willen bijspringen bij de veiligheidscontrole, om zo de lange wachtrijen op de luchthaven weg te werken. 

Technische problemen bij Duitse luchtverkeersleiding opgelost

29 juni 2022 | Door: 
ANP

BERLIJN -  De technische problemen bij de luchtverkeersleiding in Duitsland zijn opgelost. Fraport, uitbater van de luchthaven in Frankfurt, waarschuwde eerder op woensdag voor verstoringen van het vliegverkeer in het Europese luchtruim als gevolg van de storing.

Overig nieuws

Overig nieuws

KLM Cityhopper ontvangt twaalfde Embraer 195-E2

29 juni 2022 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - KLM Cityhopper heeft Embraer 195-E2 nummer twaalf binnen. Het toestel, met registratie PH-NXL, arriveerde rond de klok van 17.00 uur op Schiphol. Zoals gebruikelijk werd het vliegtuig met een tussenstop op Tenerife naar Nederland gevlogen.

Neste verdubbelt productie van duurzame brandstof in Rotterdam

29 juni 2022 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ROTTERDAM - Brandstofleverancier Neste investeert flink in de productie van duurzame brandstof in Rotterdam. De capaciteit moet in 2026 meer dan verdubbeld zijn naar 2,7 miljoen ton per jaar. Daarvan is 1,2 miljoen ton bedoeld voor de luchtvaart. De vraag vanuit de sector neemt de komende jaren naar verwachting alleen maar toe.

Silk Way West bestelt twee Airbus A350 Freighters

28 juni 2022 | Door: 
Reismedia

BAKOE - Silk Way West Airlines heeft een order geplaatst voor twee Airbus A350 Freighters, met opties op nog twee toestellen. De Azerbeidzjaanse vrachtmaatschappij, die ook veel op Schiphol vliegt, wil de A350's gaan gebruiken om de vrachthub in Bakoe verder uit te bouwen. De toestellen worden in 2027 en 2028 geleverd.

Vanaf nu grotere Albert Heijn op Schiphol

28 juni 2022 | Door: 
Reismedia

SCHIPHOL - Na een drie weken durende verbouwing is dinsdagochtend op Schiphol Plaza de vernieuwde Albert Heijn geopend. Die is een stuk groter dan voorheen, doordat de voormalige Gall&Gall-winkel bij de supermarkt is getrokken. Ook is het interieur nu lichter en moderner.

El Al beëindigt lijndienst naar Brussel

27 juni 2022 | Door: 
Reismedia

ZAVENTEM - El Al beëindigt na de zomer de lijndienst naar Brussel. Dat betekent dat er vanaf november niet meer door de Israëliërs tussen de Belgische hoofdstad en Tel Aviv gevlogen wordt. Wel blijft Brussels Airlines op deze route actief, met één tot twee vluchten per dag.

In beeld: militaire heli's oefenen in Hongarije

27 juni 2022 | Door: 
onze redactie

BOEDAPEST - Twintig helikopters en vijf vliegtuigen van de Belgische, Hongaarse, Oostenrijkse, Sloveense en Slowaakse strijdkrachten namen afgelopen week deel aan oefening Fire Blade 2022. Fotografen Joris van Boven en Alex van Nooije vlogen mee.

Topvacatures

Video

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen schrappen vluchten wegens pilotentekort

23 juni 2022 | Door: 
Rob Somsen

WASHINGTON - Verschillende Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen moeten vluchten schrappen of zelfs routes laten vervallen door een tekort aan piloten. Vervoerders als American, Delta, United trekken zich met name terug van kleinere luchthavens.

Passagiersvliegtuig vliegt in brand na mislukte landing op Miami Airport

22 juni 2022 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

MIAMI - Een vliegtuig van prijsvechter Red Air is dinsdag tijdens de landing in brand gevlogen op Miami Airport. Door nog onbekende reden klapte het neuswiel in, waardoor de romp over de baan schuurde en het toestel vlam vatte. Alle inzittenden konden worden geëvacueerd.

Airbus A321XLR beleeft langverwachte luchtdoop

15 juni 2022 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

HAMBURG - Airbus heeft voor het eerst een testvlucht uitgevoerd met de A321XLR. De Extra Long Range-versie van de A321neo is een paradepaardje voor de Europese vliegtuigbouwer, die verwacht haar marktaandeel ten opzichte van grote rivaal Boeing met het type uit te bouwen.

Nieuws van Partners

Online broker LYNX haal het maximale uit uw beleggingen

Als belegger verwacht u veel van een online broker. Logisch, want alleen zo kunt u het maximale uit uw vermogen halen. Wij helpen u met een snel en betrouwbaar handelsplatform, een uitgebreid productaanbod, goede service én lage tarieven.

Eurostar
Met de trein naar Londen, vanaf €78 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar € 78 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen