Jan Cocheret: Ik zou wel eens willen weten...

14 januari 2013

Waarom ik het afgelopen jaar al meerdere malen heb meegemaakt dat van overstappende passagiers hun eerder gekochte duty free flessen met drank werden afgepakt? Waarom deze passagiers niet weten hoe het precies zit met het meenemen van de flessen drank die zij net op een eerder bezocht vliegveld gekocht hebben?
Waarom er bij het overstappen op sommige vliegvelden een veiligheidscontrole is en op andere niet?
Waarom die security types altijd zo triomfantelijk kijken als ze weer eens een flesje hebben afgepakt?
Waarom niet alle verkopers in duty free winkels vertellen wat je moet doen om je alcoholische voordeelflessen in bezit te houden tot op je eindbestemming?
Wat er met al die flessen whiskey, corenwijn, wodka, jenever, cognac, wijn en likeurtjes gebeurt nadat ze zijn afgepakt?
Waarom de meeste passagiers die dit overkomt hun verlies nemen en denken dat het aan hen ligt?
Waarom de enkeling die daar wel actie op onderneemt, bijna altijd zijn geld terugkrijgt?
Waarom we niet afspreken dat flessen met drank voortaan alleen na afloop van de vlucht op de eindbestemming gekocht mogen worden?
Waarom vliegtuigen met vele liters en dus ook vele extra kilo’s brandbare belastingvrije alcohol in de cabine over de wereld vliegen?Waarom het glas van een fles drank niet als een potentieel wapen wordt gezien en het nagelschaartje of de passer die van mij zijn afgepakt wel?
Waarom de laptop van een piloot wel in zijn tas mag blijven zitten en die van een passagier niet bij de controle van de handbagage op Schiphol?
Waarom er nog steeds piloten zijn die gepakt worden bij een alcohol controle.
Waarom je van bepaalde godsdiensten niet mag drinken?
Waarom een drankje op zijn tijd zo enorm lekker kan zijn?
Waarom iemand die niet meedrinkt ongezellig is?
Waarom je een wijnglas alleen bij de steel mag pakken?
Waarom iedereen mij raar aankijkt als ik om een calvados met ijs vraag?
Waarom whiskey of wodka met ijs heel gewoon is?
Waarom alcohol in een vliegtuig harder aankomt dan op de grond?

Kortom, drank maakt meer kapot dan je lief is...


Onbeperkte toegang

... tot Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws, plus iedere maand GRATIS het populaire en exclusieve Luchtvaartnieuws Magazine met achtergronden bij het nieuws. Makkelijk toegankelijk tot het nieuws op iedere denkbare contentdrager en in print (in Nederland tegen toeslag).

Klik hier om te profiteren van een fikse korting tot 35 procent. Wel of geen abonnee en u waardeert onze journalistiek? Steun ons dan als tientjes lid als begunstiger!

 

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen