Faillissement Thomas Cook

Condor positief over toekomst na klinkende jaarcijfers

26 november 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

FRANKFURT - De Duitse vakantievlieger Condor, die na het faillissement van moederconcern Thomas Cook zelfstandig verder wil, heeft het boekjaar afgesloten met klinkende cijfers. Daarom is topman Ralf Teckentrup dan ook niet bezorgd over de toekomst van de luchtvaartmaatschappij.

Britse luchtvaartautoriteit voltooit grootste repatriëring in vredestijd

7 oktober 2019 | Door: 
Niek Vernooij

LONDEN - De Britse Civil Aviation Authority (CAA) heeft ‘Operation Matterhorn’ voltooid. Vanwege het omvallen van Thomas Cook moesten zo’n 140.000 Britse klanten van de touroperator worden teruggevlogen vanaf hun vakantiebestemmingen. Het ging om de grootste repatriëring in vredestijd.

Britse piloten laaiend over reddingsplan Condor

26 september 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

LONDEN - De Britse pilotenbond BALPA is laaiend over het Duitse reddingsplan voor Condor. De Duitse vakantievlieger, die onderdeel is van het failliete reisconcern Thomas Cook, wordt voorlopig met staatssteun in de lucht gehouden. Zusterbedrijf Thomas Cook Airlines kent die luxe niet, tot woede van de bond.

Brussels Airlines schrapt 105 vluchten door ondergang Thomas Cook

26 september 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

BRUSSEL - Door de teloorgang van Thomas Cook schrapt Brussels Airlines 105 vluchten in de laatste drie weken van oktober. Deze vluchten zouden gemiddeld voor 80 procent gevuld worden door klanten van de failliete reisorganisatie, dus nu die wegvallen blijven er te weinig passagiers over.

Thomas Cook ten onder

23 september 2019 | Door: 
Jan Lokhoff

LONDEN – Thomas Cook is er niet in geslaagd voldoende geld op te halen om de zaak draaiende te houden en zag zich dit weekend genoodzaakt te stoppen. Daarmee gaf zij ongewild het startsein voor de grootste reddingsoperatie ooit om zo’n 600.000 vakantiegangers te repatriëren.

Copyright Reismedia BV 2020