Julio Poch

Vrijgesproken Transavia-piloot Poch terug in Nederland

7 december 2017 | Door: 
Reismedia / ANP

SCHIPHOL - Julio Poch is weer in Nederland. De voormalige piloot kwam donderdagmorgen aan op Schiphol, waarna hij voor het eerst sinds zijn arrestatie in 2009 voet zette op Nederlandse bodem. Hij staat momenteel op Schiphol de media te woord.

Oud-piloot Julio Poch op weg naar Nederland

7 december 2017 | Door: 
ANP

BUENOS AIRES/SCHIPHOL - Na acht jaar in de gevangenis in Argentinië keert Julio Poch donderdag terug in Nederland. Volgens zijn advocaat Geert-Jan Knoops zal Poch in de middag op Schiphol de media te woord staan. Tegen zijn vrijspraak is door de Argentijnse justitie hoger beroep aangetekend, maar Poch mag dat in Nederland afwachten.

Argentijnse Justitie eist levenslang tegen Julio Poch

15 december 2015

BUENOS AIRES - Het Argentijnse Openbaar Ministerie heeft levenslang geëist tegen ex-Transaviapiloot Julio Poch. Dat heeft advocaat Geert-Jan Knoops dinsdag bekendgemaakt. De straf is dagen geleden al geëist, maar niet in de media gekomen. Knoops noemt de eis "verbijsterend'' omdat er volgens hem geen bewijs is. Knoops spreekt van een politieke eis die weinig met recht te maken heeft.

Getuigen Poch beschimpen ex-collega's

20 augustus 2014

DEN HAAG - De oud-collega's die belastend hebben verklaard over voormalig Transaviapiloot Julio Poch, hebben hiervoor geen zuivere motieven gehad. Onder meer jaloezie over de snelle carrière die Argentijn Poch bij Transavia had gemaakt, zou een rol hebben gespeeld.

Transavia-piloot blijft bij verklaring over Poch

13 augustus 2014

DEN HAAG - Een Transaviapiloot blijft in grote lijnen bij zijn verhaal over de vermeende betrokkenheid van piloot Julio Poch bij de dodenvluchten in Argentinië. Dat bleek woensdag toen hij opnieuw als getuige werd gehoord, dit keer door de Argentijnse justitie en verdediging van Poch. Twee Transavia-piloten en zes andere Nederlandse getuigen werden woensdag opnieuw gehoord onder toezicht van een Nederlandse rechter-commissaris via een videoverbinding met Buenos Aires.

De zaak Julio Poch is buitengewoon lastig

13 augustus 2014 | Door: 
Lolke van der Heide

DEN HAAG - Het volgende hoofdstuk in het drama rond ex-Transaviapiloot Julio Poch dient woensdag voor de rechtbank in Den Haag, als twee van zijn voormalige collega's via een videoverbinding met Argentinië worden verhoord. De Argentijnse Nederlander is in de jaren zeventig mogelijk betrokken geweest bij 'dodenvluchten' tijdens de militaire dictatuur. Geert-Jan Knoops, de Nederlandse advocaat van Poch, is zelf aanwezig in de Haagse rechtszaal, zo bevestigt hij tegenover Luchtvaartnieuws.nl.

Transavia-piloten weer gehoord in zaak-Poch

11 augustus 2014

DEN HAAG - Twee Transavia-piloten en zes andere Nederlandse getuigen worden woensdag opnieuw gehoord over de vermeende betrokkenheid van piloot Julio Poch bij de dodenvluchten in Argentinië. De getuigenverhoren worden gehouden onder toezicht van een Nederlandse rechter-commissaris via een videoverbinding met Buenos Aires.

Julio Poch verliest zaak over advocatengeld

11 februari 2014

DEN HAAG - Julio Poch, de ex-Transaviapiloot die in Argentinië in de gevangenis zit, krijgt niet alsnog geld van de staat voor de kosten van zijn Nederlandse advocaat. De kortgedingrechter in Den Haag heeft dat dinsdag bepaald. Poch eiste rechtsbijstand voor advocatenkosten vanaf 2009 en voor de tijd dat zijn zaak in Argentinië nog duurt. Die rechtszaak kan nog jaren duren. De Nederlands-Argentijnse Poch en zijn advocaat Geert Jan Knoops willen in Nederland meer onderzoek doen, om Poch's onschuld te bewijzen.

Copyright Reismedia BV 2020