Paris Airshow 2015

Fors minder orders voor Airbus en Boeing

7 juli 2015 | Door: 
Niek Vernooij

DRIEBERGEN - Vliegtuigbouwers Airbus en Boeing hebben in de eerste helft van dit jaar veel minder orders voor nieuwe vliegtuigen ontvangen dan een jaar geleden. Het gezamenlijke orderaantal ligt op 629, ofwel 41 procent lager dan in 2014. Dat blijkt uit cijfers van de twee grootste vliegtuigbouwers ter wereld.

Orders Airbus en Boeing in Parijs goed voor ruim honderd miljard

18 juni 2015 | Door: 
Steven van den Berg

LE BOURGET - De twee grootste vliegtuigproducenten van de wereld, Airbus en Boeing, hebben van zich laten horen tijdens de 51ste editie van de Paris Air Show. Het luchtvaartevenement op het vliegveld van Le Bourget leverde Airbus contracten op voor 57 miljard dollar. Boeing telde ruim 50 miljard dollar aan orders en toezeggingen.

'Luchtvaart loopt voor op geplande milieudoelstelling'

18 juni 2015 | Door: 
onze redactie

LE BOURGET - De luchtvaartsector loopt voor op milieudoelstellingen die in 2009 werden gemaakt. In dat jaar werd binnen brancheorganisatie IATA afgesproken dat de maatschappijen elk jaar anderhalf procent efficiënter met brandstof moesten omgaan. Het daadwerkelijke percentage ligt tot nu toe hoger, zei IATA-topman Tony Tyler donderdag tijdens een bijeenkomst over klimaat op de luchtvaartbeurs van Parijs, zonder in detail te treden.

Wizz Air tekent voor grootste A321-order ooit

18 juni 2015 | Door: 
onze redactie

LE BOURGET - Prijsvechter Wizz Air is van plan bij Airbus 110 toestellen van het type A321neo af te nemen. Met dat opvallende nieuws kwam Airbus donderdag op de vierde dag van de Paris Air Show naar buiten. Airbus en Wizz Air hebben een voorlopig aankoopcontract getekend. Als de order doorgaat, wordt het de grootste bestelling voor de A321 ooit.

Nederlandse opdracht voor Europese raket

17 juni 2015

LE BOURGET - Ruimtevaartbedrijf Airbus Defence and Space Netherlands gaat een tweede serie tussentrappen voor de Vega-lanceerraket maken. Het bedrijf uit Leiden tekende woensdag het contract voor de opdracht met ELV, een dochter van Avio Group en het Italiaanse ruimtevaartagentschap ASI tijdens de Paris Air Show.

Airbus: nieuwe Beluga XL zes meter langer dan voorganger

17 juni 2015 | Door: 
Niek Vernooij

LE BOURGET – Airbus heeft op de Paris Airshow nieuwe details vrijgegeven over de Beluga XL, het nieuwe opvallende transportvliegtuig dat bedoeld is voor het vervoer van grote vliegtuigonderdelen. De Beluga XL is één meter breder en zes meter langer dan de huidige Beluga. Hierdoor zal de Beluga XL twee vleugels van de A350 XWB kunnen vervoeren, in plaats van 1 nu.

Airbus gaat A320's ombouwen tot vrachtvliegtuig

17 juni 2015 | Door: 
Niek Vernooij

LE BOURGET - Airbus gaat de mogelijkheid bieden om A320- en A321-passagiersvliegtuigen om te bouwen tot vrachtvliegtuig. Daarover heeft de Europese vliegtuigbouwer een overeenkomst gesloten met Elbe Flugzeugwerke (EFW) en ST Aerospace uit Singapore. Airbus voorziet een markt voor zeshonderd passenger-to-freighter (P2F)-conversies in de komende twintig jaar.

Grote order Aziatische airline voor Airbus A320neo

17 juni 2015 | Door: 
Niek Vernooij

LE BOURGET - Op de derde dag van de Paris Airshow heeft Airbus een grote order in de wacht gesleept voor de A320neo-familie. Een niet nader bekendgemaakte Aziatische luchtvaartmaatschappij tekende bij de Europese vliegtuigbouwer een intentieverklaring voor de aanschaf van zestig toestellen van dit type. Eerder tijdens deze Paris Airshow plaatsen GECAS en Korean Air al grote orders voor de A320neo-serie.

Volga-Dnepr Group tekent voor twintig Boeing 747-8 Freighters

17 juni 2015 | Door: 
Niek Vernooij

LE BOURGET - Volga-Dnepr Group wil de vrachtvloot van dochterbedrijf AirBridgeCargo Airlines fors uitbouwen. De Russische luchtvrachtonderneming heeft een Memorandum of Understanding getekend voor de aanschaf van twintig extra Boeing 747-8 Freighters, zo maakte Boeing woensdag bekend. De order heeft een cataloguswaarde van 7,4 miljard dollar.

Korean Air kiest naast A321neo ook voor Boeing 737 MAX

16 juni 2015 | Door: 
Niek Vernooij

LE BOURGET - Niet alleen Airbus kan een aanzienlijke order in het vooruitzicht zien van Korean Air, ook bij Boeing wordt door de Zuid-Koreaanse carrier duchtig geshopt. De maatschappij tekende dinsdag een Memorandum of Understanding voor de aanschaf van dertig Boeing 737 MAX-toestellen plus twee 777-300ER’s.

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen