QZ8501

Grote zoektocht inzittenden AirAsia gestaakt

3 maart 2015

JAKARTA - De grote zoektocht naar lichamen en brokstukken van het ramptoestel van AirAsia is officieel beëindigd. De Indonesische krant Jakarta Post schrijft dat dinsdag. Vlucht QZ8501 stortte eind december neer in de Javazee. Daarbij kwamen alle 162 inzittenden om het leven. 103 lichamen zijn inmiddels geborgen.

Berging wrak Airbus A320 van AirAsia voltooid

28 februari 2015 | Door: 
onze redactie

JAKARTA - Indonesische bergingsteams hebben het laatste grote wrakstuk van de op 28 december gecrashte Airbus A320 van AirAsia uit de Javazee getakeld. Het gaat om een groot deel van de romp met daaraan vast een intacte vleugel. Daarmee komt tegelijk een eind aan de bergingsoperatie van het toestel, zo hebben Indonesische autoriteiten gemeld aan AFP.

Brokstukken AirAsia op 1000 kilometer van rampplek

5 februari 2015

PINRANG - Vissers bij het Indonesische eiland Sulawesi hebben woensdag brokstukken en lichaamsdelen gevonden, die vermoedelijk afkomstig zijn van de crash met een vliegtuig van AirAsia. De vindplaats is zo'n 950 kilometer verwijderd van de plaats waar het toestel in zee stortte, aldus de krant The Jakarta Post.

'Gezagvoerder vlucht QZ8501 van zijn plek vlak voor crash’

31 januari 2015 | Door: 
onze redactie

SINGAPORE - De gezagvoerder van de verongelukte AirAsia-vlucht QZ8501 zat niet op zijn plek op het moment dat de controle over het toestel werd verloren. Dat meldt Bloomberg op basis van informatie van personen die bij het onderzoek betrokken zijn. Eerder bleek al dat de Franse first officer het vliegtuig bestuurde op het moment van de crash.

'Stall Warning' AirAsia-vlucht te horen op vluchtdatarecorders

30 januari 2015

JAKARTA - Op de vluchtdatarecorders van de neergestorte Airbus A320 van AirAsia is de Stall Warning van het toestel te horen tot het moment van de crash. Volgens CNN zou het toestel binnen dertig seconden van een hoogte van 32.000 voet zijn gestegen naar 37.400 voet. Ook is naar buiten gebracht dat de piloten tijdens het neerstorten een computersysteem hebben uitgeschakeld.

Airbus vlucht QZ8501 verkeerde in goede staat

29 januari 2015

JAKARTA - De Airbus A320 van AirAsia Indonesia die eind december in de Javazee bij Indonesië stortte, verkeerde voor de crash in goede staat. Dat heeft de Indonesische Onderzoeksraad voor de Veiligheid donderdag gemeld. Ook beschikten alle bemanningsleden over de juiste certificaten. Volgens een van de onderzoekers van de raad geeft de datarecorder van het toestel een "goed beeld" van wat er gebeurde vlak voor de crash.

Zoektocht naar slachtoffers crash AirAsia wordt vervolgd

28 januari 2015

JAKARTA - Het zoeken naar slachtoffers van de crash met een toestel van AirAsia bij Indonesië gaat door. Dat heeft het hoofd van de Indonesische reddingsdiensten woensdag laten weten. Dinsdag werd door functionarissen van de marine gemeld dat het zoeken en het bergingswerk is gestaakt.

Indonesië staakt zoektocht toestel AirAsia

27 januari 2015

JAKARTA - De Indonesische marine staakt de zoektocht naar het gecrashte vliegtuig van AirAsia. Dat hebben functionarissen van de marine dinsdag gezegd. De operatie om het vliegtuig te zoeken en te bergen is al dertig dagen aan de gang en daarom is het team dat het onderzoek deed, nu ontbonden, zei schout-bij-nacht Widodo, commandant van de vloot in het westen van Indonesië, dinsdag.

Opnieuw lichamen geborgen bij AirAsia-wrak

22 januari 2015

JAKARTA - Indonesische duikers hebben donderdag opnieuw zes lichamen gevonden bij het AirAsia-toestel dat eind december neerstortte in de Javazee. Ze zijn echter nog altijd niet in staat in het wrak te zoeken naar resten, terwijl daarin waarschijnlijk de meeste slachtoffers liggen.

Indonesië maakt voorlopig rapport QZ8501 niet openbaar

22 januari 2015 | Door: 
onze redactie

JAKARTA - De Indonesische autoriteiten publiceren volgende week een eerste rapport naar aanleiding van de crash met vlucht QZ8501. Het rapport zal echter niet openbaar zijn, meldt Reuters. Slechts enkele details uit het voorlopige rapport naar aanleiding van de crash op 28 december zullen naar buiten worden gebracht.

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen