ATR ziet verdriedubbeling aantal vliegtuigorders

22 januari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

TOULOUSE - ATR heeft een goed haar achter de rug. De Europese fabrikant van turbopropvliegtuigen sleepte in 2017 orders voor in totaal 113 toestellen in de wacht, bijna drie keer zoveel als het aantal in 2016. ATR is marktleider op het gebied van regionale verkeersvliegtuigen tot negentig stoelen.

'Air France-KLM sprak met bewindvoerders Alitalia'

22 januari 2018 | Door: 
Reismedia / AFN

LONDEN - Bestuurders van Air France-KLM hebben afgelopen week in Parijs gesproken met de bewindvoerders die proberen een koper te vinden voor Alitalia. Dat heeft de Britse zakenkrant Financial Times gehoord van bronnen rond de onderhandelingen.

Hainan Airlines opent route Shenzhen-Madrid

22 januari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - Hainan Airlines opent een rechtstreekse lijndienst van Shenzhen naar Madrid. Vanaf 22 maart vliegt de Chinese luchtvaartmaatschappij twee keer per week op deze route met een Boeing 787 Dreamliner. Madrid is de eerste Spaanse bestemming voor Hainan Airlines.

FIOD onderzoekt fraude bij Schiphol Real Estate

22 januari 2018 | Door: 
Reismedia / ANP

DEN HAAG - De FIOD doet onderzoek naar een voormalig werknemer van een vastgoedbedrijf uit de gemeente Haarlemmermeer. Dat heeft het functioneel parket laten weten naar aanleiding van een bericht in het NRC over gesjoemel met declaraties op Schiphol. Daarnaast zijn drie mensen en twee ondernemingen - allen (onder)aannemers - als verdachte aangemerkt.

Iberia: New York eerste verre bestemming voor Airbus A350

21 januari 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

MADRID - New York wordt de eerste verre bestemming die Iberia aandoet met de nieuwe Airbus A350-900. De Spaanse luchtvaartmaatschappij verwacht in juni de eerste van zestien bestelde vliegtuigen te ontvangen.

Langste vlucht vanaf Sydney vertrokken

21 januari 2018 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De langste non-stop vlucht vanaf de luchthaven van Sydney in Australië is vertrokken en geland in Houston in de Amerikaanse staat Texas. Vlucht UA100 werd uitgevoerd door United Airlines en deed er 15 uur en 40 minuten over. United gaat dagelijks op de route vliegen met een Boeing 787-9. De vlucht van Houston naar Sydney doet er ruim 17 uur en 30 minuten over.

Overig nieuws

Overig nieuws

Tianjin Airlines wil met twee routes naar Los Angeles

20 januari 2018 | Door: 
Yves Kremer

TIANJIN – Tianjin Airlines wil vanaf december twee Chinese steden verbinden met Los Angeles. Het gaat daarbij om Zhengzhou en Xian. De dochtermaatschappij van Hainan Airlines heeft volgens ATW Online een aanvraag voor het uitvoeren van de twee routes ingediend bij de Civil Aviation Administration of China (CAAC).

Winkelgebied Copenhagen Airport op de schop

19 januari 2018 | Door: 
Yves Kremer

KOPENHAGEN - Copenhagen Airport is druk bezig met de uitbreiding van haar Terminal 2. In de aanloop naar de opening in juni 2018 onthult de Deense luchthaven de eerste tien bars en restaurants die hun intrede doen in het nieuwe gedeelte.

Paus voltrekt huwelijk aan boord van LATAM-vlucht

18 januari 2018 | Door: 
Reismedia / ANP

SANTIAGO - Paus Franciscus heeft twee geliefden in de echt verbonden tijdens een vlucht van LATAM. Zij vroegen de kerkvorst om zijn zegen, waarop Franciscus voorstelde een stap verder te gaan.

Meer dan miljoen reizigers voor Southend Airport

18 januari 2018 | Door: 
Yves Kremer

SOUTHEND - Southend Airport bij Londen kende een zeer goed jaar wat betreft de passagiersaantallen in 2017. De Engelse luchthaven verwelkomde in 2017 meer dan een miljoen reizigers, wat een stijging van 25 procent is ten opzichte van het voorgaande jaar.

Copa voert aantal vluchten naar Curaçao op

18 januari 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

PANAMA - Copa Airlines breidt het aantal vluchten naar Curaçao uit. De Panamese maatschappij vliegt nu nog vier keer per week tussen Panama City en Willemstad, maar vanaf 16 juli wordt die lijnvlucht dagelijks uitgevoerd, zo meldt Routes Online.

ANA breidt routecapaciteit uit in 2018

18 januari 2018 | Door: 
Yves Kremer

TOKIO - All Nippon Airways (ANA) breidt in 2018 zowel haar internationale als binnenlandse routenetwerk uit. Dit doet de Japanse luchtvaartmaatschappij door de frequentie op diverse routes te verhogen. Zo wordt de route tussen Tokio Haneda en Bangkok vanaf 1 juni uitgebreid van twee naar drie dagelijkse vluchten.

video

'Schuddend' Malaysia Airlines-vliegtuig maakt voorzorgslanding

20 januari 2018 | Door: 
onze redactie

ALICE SPRINGS – Malaysia Airlines vlucht MH122 moest op 18 januari een voorzorgslanding maken nadat er een technisch mankement werd geconstateerd. Dat heeft de maatschappij  bevestigd. De Airbus A330 was op weg van Sydney naar Kuala Lumpur toen er een knal klonk in de linker motor. Het vliegtuig is vervolgens omgedraaid naar het Australische Alice Springs.

Video: American Airlines-passagiers nemen 'brace' positie aan voor landing

20 januari 2018 | Door: 
Yves Kremer

DALLAS – Een American Airlines-vlucht maakte op 17 januari een voorzorgslanding op Dallas Forth Worth Airport wegens een technisch mankement. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij in een statement aan ABC News bekendgemaakt. De daaropvolgende noodprocedure zorgde ervoor dat passagiers een 'brace for impact' positie aan moesten nemen

Video: Airbus A340 van Air France landt in Twente

19 januari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

ENSCHEDE - Op Twente Airport is vrijdagmiddag een Airbus A340-300 van Air France voor de allerlaatste keer geland. Het gaat de eerste van twee toestellen van dit type die op de voormalige vliegbasis worden ontmanteld door AELS. Maandag arriveert een tweede A340 in Air France-kleuren op Twentse bodem.

VIDEO: Storm zorgt voor uitdagende landingen op Düsseldorf

19 januari 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DÜSSELDORF - De storm van donderdag bezorgde ook piloten op Düsseldorf Airport handenvol werk. Een spotter legde vast hoe diverse vliegtuigen de harde wind trotseren, wat bijzondere plaatjes van landende toestellen opleverde.

Copyright Reismedia BV 2018