Qatar Airways breidt netwerk uit met twaalf nieuwe routes

25 april 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DOHA - Qatar Airways blijft groeien met nieuwe routes. Topman Akbar Al Baker onthulde maar liefst twaalf nieuwe bestemmingen voor 2018, waarvan de helft in Europa ligt. Daarmee gaat de staatsmaatschappij nog steviger de concurrentie aan met Europese airlines.

Pakistan International Airlines schuift topman aan de kant

25 april 2017 | Door: 
onze redactie

KARACHI - De Duitse topman Bernd Hildenbrand is door Pakistan International Airlines op straat gezet. Hij wordt onder andere beschuldigd van corruptie en mag het land niet verlaten, zo melden media in het land.

Meer passagiers voor Groningen Airport Eelde

25 april 2017 | Door: 
onze redactie

EELDE - Groningen Airport Eelde heeft het aantal passagiers in het eerste kwartaal van 2017 met een kwart zien stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De groei is vooral te danken aan de lijndienst met Kopenhagen.

Reorganisatieplannen Republic Airways goedgekeurd

25 april 2017 | Door: 
onze redactie

INDIANAPOLIS - De rechtbank in Indianapolis heeft de reorganisatieplannen van Republic Airways goedgekeurd. Het bedrijf, dat regionale vluchten verzorgt voor United, Delta en American Airlines, gaat in afgeslankte vorm verder als een private onderneming.

Dubai Aerospace Enterprise koopt concurrent AWAS

24 april 2017 | Door: 
onze redactie

DUBAI - Opnieuw een grote overname op de markt van vliegtuigleasemaatschappijen. Dubai Aerospace Enterprise (DAE) neemt concurrent AWAS over, waardoor het in één klap tweehonderd vliegtuigen toevoegt aan haar portfolio. 

Robin Kamark nieuwe topman Etihad Aviation Group

24 april 2017 | Door: 
onze redactie

ABU DHABI - De Etihad Aviation Group heeft Robin Kamark aangesteld als nieuwe CEO. Hij wordt verantwoordelijk voor het management en de ontwikkeling van de belangen die de groep heeft in airlines als Alitalia, Jet Airways en airberlin.

Overig nieuws

Overig nieuws

OM vervolgt alsnog taxironselaars Schiphol

24 april 2017

HAARLEM - Tientallen taxironselaars die op Schiphol reizigers hebben misleid met hun diensten, kunnen alsnog worden vervolgd door het Openbaar Ministerie (OM). Het OM is van plan hun zaken op te pikken na een uitspraak van de rechtbank in Haarlem vorige week, meldde het maandag.

Austrian nu grootste E195-gebruiker van Europa

24 april 2017 | Door: 
onze redactie

WENEN - Austrian heeft opnieuw een Embraer 195 toegevoegd aan haar vloot. Het toestel vloog afgelopen weekend haar eerste vlucht in dienst van de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij tussen Wenen en Schiphol. 

Geen papierwerk meer in cockpits Lufthansa

24 april 2017 | Door: 
Ricardo van Voorst

FRANKFURT - Lufthansa is begonnen met het introduceren van papierloze cockpits. In plaats van papier worden de vliegtuigen nu uitgerust met het zogeheten Electronic Flight Folder (eFF) systeem. Piloten gebruiken dat voornamelijk voor het verkrijgen van alle benodigde vluchtinformatie. Vanaf 1 mei wordt het nieuwe elektronische systeem verplicht op alle routes van Lufthansa. 

Luchthaven Hongkong draait op voor schade aan vliegtuig

24 april 2017 | Door: 
onze redactie

HONGKONG - De luchthaven van Hongkong moet bijna 15.000 euro schadevergoeding betalen aan Cathay Pacific, na een incident waarbij de deur van een Airbus A330 werd gerukt door een defect aan één van de aviobruggen. Daarbij raakte in 2013 een grondmedewerker lichtgewond.

Saudia rechtstreeks van Manchester naar Riyadh

24 april 2017 | Door: 
onze redactie

MANCHESTER - Saudi Arabian Airlines breidt verder uit in Groot-Brittannië met een rechtstreekse lijndienst tussen Manchester en Riyadh. De route wordt vanaf juni vier keer per week bediend met een Boeing 787-9 Dreamliner.

 

Oman Air voegt opnieuw een 787-9 toe aan de vloot

23 april 2017 | Door: 
onze redactie

MUSCAT - Oman Air heeft zaterdag opnieuw een nieuwe Boeing 787-9 ontvangen. De Dreamliner-vloot van de maatschappij bestaat nu uit zes toestellen. De nieuwe 787-9 is uitgerust met 30 flat-bed Business Class suites, 258 Economy Class stoelen en het Thales inflight entertainment systeem.

videobeelden

Spotter filmt snoeiharde landing Boeing 747 op Schiphol

24 april 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De harde wind had afgelopen weekend flink vat op het vliegverkeer op Schiphol. Een spotter legde op video vast hoe een Boeing 747-400F van vrachtmaatschappij Silk Way West Airlines daardoor knalhard op de Aalsmeerbaan landde.

'Bemanningslid American Airlines slaat passagier'

22 april 2017 | Door: 
onze redactie

SAN FRANCISCO - In Amerika is ophef ontstaan nadat een passagier op hardhandige wijze te verstaan zou zijn dat ze de buggy voor haar baby niet mee mocht nemen aan boord. Medereizigers bemoeiden zich ermee, waardoor een boze woordenwisseling ontstond.

Copyright Reismedia BV 2017