United Airlines non-stop van Londen naar Denver

26 juli 2017 | Door: 
onze redactie

DENVER - United Airlines start in maart volgend jaar een rechtstreekse lijndienst tussen Denver en Londen Heathrow. De vlucht wordt het gehele zomerseizoen elke dag uitgevoerd met een Boeing 787-8 Dreamliner.

Architecten presenteren terminalontwerp Schiphol

26 juli 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Schiphol breidt de komende jaren uit met een nieuw pier en een nieuwe terminal. Vijf architectenbureaus presenteerden deze week aan een jury hun ontwerp voor de uitbreiding. Begin september beslist de jury welk bureau de opdracht in de wacht sleept.

China Southern breidt uit naar Australië en Nieuw-Zeeland

26 juli 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

GUANGZHOU - China Southern Airlines ziet een groeiende marktvraag richting Australië en Nieuw-Zeeland. De Chinese KLM-partner biedt daarom vanaf het winterseizoen meer bestemmingen en vluchten naar de regio, die aansluiten op vluchten vanaf Schiphol.

Boeing weer winstgevend dankzij 787 Dreamliner

26 juli 2017 | Door: 
Reismedia / AFN

CHICAGO - Boeing heeft in het tweede kwartaal van het jaar weer zwarte cijfers geschreven na het miljoenenverlies een jaar eerder. De Amerikaanse vliegtuigfabrikant verdiende onder meer veel meer geld met zijn 787 Dreamliners dan waar kenners rekening mee hielden.

Flydubai zet aantal Russische bestemmingen op tien

26 juli 2017 | Door: 
onze redactie

DUBAI - Prijsvechter Flydubai voegt drie Russische bestemmingen toe aan het netwerk. Daardoor komt het aantal aangevlogen steden in Rusland op tien. Voronezh en Makhachkala zijn nieuw, Ufa keert terug in de dienstregeling.

Hof wijst deal passagiersdata EU en Canada af

26 juli 2017 | Door: 
ANP

LUXEMBURG - Het akkoord tussen de Europese Unie en Canada over de uitwisseling van passagiersgegevens mag in zijn huidige vorm niet worden gesloten. Diverse bepalingen van de in 2014 ondertekende ontwerpovereenkomst zijn in strijd met de Europese grondrechten, heeft het Europees Hof van Justitie woensdag bepaald.

Zakenreisnieuws.nl, branchenetwerkorganisatie Business Travel & Mobility Club en Luchtvaartnieuws Magazine organiseren, op 11 september 2017 de tweede editie van de Business Travel & Mobility Conference.

 

Overig nieuws

Overig nieuws

Leuk voor in de tuin: originele BAe Jetstream te koop

26 juli 2017 | Door: 
onze redactie

KRIMPEN AAN DE LEK - Altijd al een echt vliegtuig in de tuin willen hebben, of een blikvanger voor het bedrijfspand? Op internet staat nu een originele BAe Jetstream turboprop te koop, die helaas al jaren niet meer vliegwaardig is.

KLM-purser exposeert stewardess-uniformen in Kunsthal

26 juli 2017 | Door: 
Reismedia / ANP

ROTTERDAM - Een Nederlandse purser, Cliff Muskiet, heeft meer dan 1400 stewardessenuniformen verzameld van meer dan vijfhonderd vliegmaatschappijen. Vanaf 23 september mag hij een selectie van ruim 150 exemplaren laten zien in de Kunsthal Rotterdam, op de expositie 'Cabin Crew. Fashion in the Air'.

Bommeldingen bij Turkish Airlines en Royal Air Maroc

26 juli 2017 | Door: 
onze redactie

BRUSSEL - Zowel Turkish Airlines als Royal Air Maroc kregen dinsdag te maken met een bommelding. Het Turkse toestel moest uitwijken naar Algiers, terwijl de Marokkaanse Boeing tijdelijk aan de grond bleef in Brussel.

United Airlines komt Boeing 747-liefhebbers tegemoet

26 juli 2017 | Door: 
onze redactie

CHICAGO - United Airlines voert deze week een speciale vlucht uit voor iedereen die nog een keer met de Boeing 747-400 wil vliegen voordat het type buiten dienst wordt gesteld. De speciale vlucht UA2704 wordt al op 28 juli uitgevoerd van Chicago O'Hare naar San Francisco International Airport.

Toestel Air India vergeet twee uur lang om landingsgestel in te trekken

26 juli 2017 | Door: 
onze redactie

MUMBAI - Een kostbaar foutje voor Air India. Tijdens een vlucht van Calcutta naar Mumbai vergaten de piloten het landingsgestel na het opstijgen in te trekken. Door de hogere luchtweerstand steeg het brandstofverbruik, waardoor de Airbus A320 een ongeplande tussenlanding moest maken.

China Eastern Airlines ontvangt laatste Boeing 777-300ER

25 juli 2017 | Door: 
onze redactie

SHANGHAI - China Eastern Airlines heeft haar twintigste en daarmee voorlopig laatste Boeing 777-300ER in ontvangst genomen. De vliegtuigen werden in 2012 besteld en worden ingezet op drukke verre vluchten.

videobeelden

VIDEO: Onverantwoordelijke toerist filmt vliegtuigen met drone

21 juli 2017 | Door: 
onze redactie

TEL AVIV - Drones vormen een groeiend probleem voor de luchtvaart. Dat blijkt uit het aantal incidenten waarbij de onbemande luchtvaartuigen te dicht bij vliegtuigen komen. Een vakantieganger filmde met zijn drone enkele toestellen op slechts enkele meters afstand.

Air France presenteert naam nieuwe dochtermaatschappij: Joon

20 juli 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

PARIJS - De nieuwe dochtermaatschappij van Air France, voorheen bekend als project Boost, heeft officieel een naam: Joon. Vanaf het najaar van 2017 moet het bedrijf vanaf Parijs gaan vliegen op middellange afstanden, in de zomer van volgend jaar gevolgd door verre routes.

Copyright Reismedia BV 2017