Corendon Dutch Airlines stationeert Boeing 737 op Curaçao

21 oktober 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Corendon Dutch Airlines stationeert in het winterseizoen een Boeing 737-800 op Curaçao. Met het toestel worden vluchten uitgevoerd naar diverse bestemmingen in het Caribisch Gebied en naar Brazilië, meldt een woordvoerder aan Luchtvaartnieuws Magazine.

Royal Jordanian nog vaker met Dreamliner naar Schiphol

21 oktober 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Royal Jordanian Airlines zet nóg vaker dan gepland de Boeing 787-8 Dreamliner in naar Schiphol. Vrijdag arriveerde de eerste van negen vluchten waarop het type dit najaar wordt ingezet. “De vlucht was compleet volgeboekt”, aldus Sales Manager Pekka Smit.

Lof Franse minister voor baas Air France-KLM

21 oktober 2018 | Door: 
ANP

Parijs - De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire is vol lof over Ben Smith die recent aan het roer kwam te staan van Air France-KLM. Volgens de minister doet Smith het tot nu toe uitstekend bij de luchtvaartcombinatie, zo zei hij in een televisie-interview.

Hotelcapaciteit rond Schiphol explosief gegroeid

20 oktober 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - De hotelcapaciteit rond Schiphol is de afgelopen tien jaar explosief gegroeid. Sinds 2008 zijn er elf nieuwe hotels bijgekomen en steeg de capaciteit met ruim 2.600 kamers. De hotels kennen bovendien gemiddeld de hoogste bezettingsgraden van Nederland.

Nieuwe luchthaven Istanbul ondergaat vuurdoop

20 oktober 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ISTANBUL - De nieuwe luchthaven van Istanbul heeft de laatste test succesvol doorstaan. Met drie vliegtuigen en drieduizend figuranten werden de afgelopen week praktijkproeven gehouden, om de operationele gereedheid van de megaluchthaven te testen.

GOL met nieuwe Boeing 737 MAX naar Verenigde Staten

20 oktober 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

FORTALEZA - De Braziliaanse KLM-partner GOL start in november vluchten naar de Verenigde Staten. Dankzij de komst van de Boeing 737 MAX, waarvan er nu drie zijn geleverd, is de luchtvaartmaatschappij in staat langere afstanden te overbruggen.

Tata Group stelt strenge eisen aan reddingspoging Jet Airways

20 oktober 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DELHI - De Tata Group wil het noodlijdende Jet Airways de helpende hand bieden. Het concern denkt na over een miljoeneninvestering in de Indiase luchtvaartmaatschappij, maar eist wel dat de invloed van de familie Goyal, die grootaandeelhouder is, flink wordt ingeperkt.

Hainan Airlines bezorgt Oslo eerste verbinding met China

20 oktober 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

OSLO - Hainan Airlines start in het voorjaar van 2019 een rechtstreekse lijndienst tussen Oslo en Beijing. De hoofdsteden van Noorwegen en China worden drie keer per week met elkaar verbonden met een Airbus A330-300.

Beroepenmarkt


Overig nieuws

Overig nieuws

Parachutist stort neer na hartaanval in lucht

21 oktober 2018 | Door: 
ANP

TEUGE - Een parachutist in bij het vliegveld Teuge in Gelderland hard op de grond terecht gekomen, nadat hij in de lucht een hartstilstand had gekregen. Hij is gereanimeerd door toegesnelde hulpdiensten en naar het ziekenhuis gebracht.

Opnieuw doden bij helikoptercrash Colombia

20 oktober 2018 | Door: 
Reismedia / ANP

BOGOTA - In Colombia is zaterdag een legerhelikopter neergestort. De vier inzittenden zijn om het leven gekomen. Dit melden lokale media. Ook in januari 2014 verongelukte een helikopter in het land wat resulteerde in 4 doden. In 2012 verongelukt een helikopter in Colombia, alle dertien inzittenden kwamen om.

Ruim twintig deelnemers op Beroepenmarkt 2018

20 oktober 2018 | Door: 
Onze redactie

SCHIPHOL - De jaarlijkse Beroepen- en Opleidingenmarkt voor de luchtvaart- en reisindustrie, die op 3 november wordt gehouden, telt nu al meer dan twintig deelnemers. Het evenement in het fonkelnieuwe Corendon Village Hotel bij Schiphol is gratis toegankelijk.

Nieuwe staking metaalwerkers bij Fokker-vestigingen

19 oktober 2018 | Door: 
Niek Vernooij

PAPENDRECHT – Vrijdag wordt er opnieuw gestaakt bij Fokker-vestigingen in Hoogeveen en Papendrecht. De acties vinden plaats in het kader van een door vakbond FNV georganiseerde staking in de metaalsector. De metaalwerkers van Fokker Hoogeveen staakten donderdag ook al.

Air France-KLM uitblinker op rood Damrak

18 oktober 2018 | Door: 
Reismedia/ANP

AMSTERDAM - Hoewel de meeste fondsen op de Amsterdam beurs aan het einde van de handel minder waard waren, ging de koers van Air France-KLM vandaag juist flink omhoog na positief nieuws uit Frankrijk. Het aandeel sloot 4,8 procent hoger op 8,48 euro.

Grote verbouwing Charleroi Airport voor meer comfort

18 oktober 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

CHARLEROI - Charleroi Airport is momenteel niet heel geliefd bij passagiers, maar door een grote verbouwing moet daar op termijn verandering in komen. De werkzaamheden aan terminal 1 zijn deze maand van start gegaan en worden naar verwachting in januari 2020 afgerond.

video

Rook in vliegtuig met Melania Trump

17 oktober 2018 | Door: 
Reismedia/ANP

WASHINGTON D.C. - Een regeringstoestel met daarin Melania Trump, de vrouw van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft rechtsomkeert gemaakt vanwege rook in de cabine en een brandlucht. Het is niet duidelijk wat daar de oorzaak van is.

Video: bagagetrein slaat op hol op Windhoek Airport

17 oktober 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

WINDHOEK - Door hevige rukwinden op Hosea Kutako Airport in Windhoek verloren bagageafhandelaars zondag de controle over een bagagetrein. Het gevaarte werd over het platform heen geblazen en kon uiteindelijk pas met een auto tot stilstand gebracht worden.

Laatste Europese maatschappij neemt afscheid van Airbus A310

16 oktober 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

PONTA DELGADA - Azores Airlines heeft maandag de laatste vluchten met de Airbus A310 uitgevoerd. Daardoor is er nu geen enkele Europese passagiersmaatschappij meer die met dit type vliegt.

Boeing 757 landt 'zijwaarts' tijdens storm in Bristol

15 oktober 2018 | Door: 
Niek Vernooij

BRISTOL - Terwijl het in Nederland en België afgelopen dagen nog zomers weer was, werd het westen van Engeland geteisterd door herfststorm Callum. Dat leidde tot problemen voor het vliegverkeer en ook tot spectaculaire videobeelden van een landende Boeing 757 op Bristol Airport

Copyright Reismedia BV 2018