Bonaire

Corendon gaat vanaf komend winterseizoen ook op Bonaire vliegen en zo de concurrentie aan met KLM en TUI fly. Vanaf november vliegt de maatschappij twee keer per week van Schiphol naar het eiland, met op de heenweg een stop op Curaçao. Op de vluchten wordt de Airbus A350-900 ingezet. De ticketverkoop start naar verwachting komende week.

Corendon Cabine Crew

Na Transavia gaat ook Corendon geld vragen om handbagage mee te nemen aan boord. Een woordvoerder vertelt dat de reisorganisatie minimaal 15 euro gaat rekenen voor koffers die niet onder de stoelen passen.

Air Belgium A330-200

Air Belgium krijgt langer de tijd voor een reorganisatie, zo maakte het bedrijf dinsdag bekend. Eind vorig jaar werd bekend dat de onderneming zou stoppen met het uitvoeren van lijnvluchten en zich gaat richten op vrachtcharters en de verhuur van vliegtuigen inclusief bemanningen.

Kustwacht AW189

De piloten en andere medewerkers van Bristow Helicopters gaan tot en met donderdag staken. Vakbond BALPA riep daartoe op, vanwege vastgelopen gesprekken over meer loon. De Britse firma voert voornamelijk vluchten uit naar boorplatforms, maar verzorgt ook missies voor de Nederlandse kustwacht.

Etihad A350-1000

Etihad Airways wil de komende vijf jaar meer vliegtuigen hebben dan aanvankelijk gepland. De luchtvaartmaatschappij uit Abu Dhabi heeft nog meer dan honderd toestellen in bestelling staan, maar dat zijn er niet genoeg om de ambities voor de nabije toekomst in te vullen.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Meer bestellingen en leveringen voor Airbus in april

7 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Airbus heeft in april 61 nieuwe vliegtuigen afgeleverd en bestellingen voor 57 toestellen ontvangen. Dat zijn er een stuk meer in dan in dezelfde maand vorig jaar. De Airbus A321neo was opnieuw met afstand het meest bestelde type uit het productaanbod.

Emirates gaat nog meer toestellen voorzien van nieuw interieur, inclusief geheel nieuwe Business Class in de Boeing 777

7 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Emirates gaat het interieur van nog meer toestellen moderniseren. De maatschappij maakte dinsdag bekend nog eens 43 A380’s en 28 Boeing 777’s te voorzien van een vernieuwd interieur. Nieuw is dat de Triple Sevens vanaf deze zomer een geheel nieuw Business Class-product krijgen, met voor het eerst voor alle passagiers directe toegang tot het gangpad.

FAA start nieuw onderzoek naar Boeing na verzuimen controles 787

7 mei 2024 | Door: 
onze redactie

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft een nieuw onderzoek naar Boeing aangekondigd. De geplaagde vliegtuigfabrikant is er namelijk achter gekomen dat een aantal van zijn werknemers bepaalde controles voor de 787 Dreamliner hadden overgeslagen.

Overig nieuws

Overig nieuws

Embraer beperkt kwartaalverlies door stijgende verkoop

7 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Vliegtuigbouwer Embraer heeft in het eerste kwartaal van 2024 een verlies geleden van 12,8 miljoen dollar. Dat is een stuk beter dan in dezelfde periode vorig jaar, toen onder de streep een verlies van 88,9 miljoen stond. 

KLM-vlucht richting Shanghai wijkt uit naar Turkije

7 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Een Boeing 777-200ER van KLM die op weg was van Schiphol naar Shanghai is maandagavond uitgeweken naar Ankara. Een woordvoerder bevestigt dat er een mogelijk technisch mankement was, waardoor een ongeplande tussenlanding in Turkije nodig was.

Singapore Airlines en Scoot slaan SAF in bij Neste

7 mei 2024 | Door: 
onze redactie

De Singapore Airlines Group heeft een deal getekend met Neste voor de levering van duizend ton duurzame vliegtuigbrandstof. Die wordt getankt op Singapore Changi Airport, de thuisbasis van Singapore Airlines en dochtermaatschappij Scoot. 

Lufthansa Group haalt financieel directeur weg bij Amadeus

7 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Till Streichert wordt de nieuwe financieel directeur van de Lufthansa Group. Hij volgt de Nederlander Remco Steenbergen op, die de luchtvaartgroep per vandaag verlaat. Streichert gaat op 15 september aan de slag en is benoemd voor een periode van drie jaar.

Nederlandse F-35's naar Esland voor NAVO-luchtruimbewaking

6 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Nederland draagt eind dit jaar vanuit Estland bij aan de NAVO-luchtruimbewaking- en beveiliging. Hiervoor stuurt Defensie maximaal tein F-35-gevechtsvliegtuigen en zo’n 90 tot 150 militairen naar de Baltische staat. Dit heeft minister Kajsa Ollongren vandaag gemeld aan de Tweede Kamer.

Play Airlines vanaf 28 mei weer naar Brussel

6 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Play Airlines vliegt vanaf 28 mei weer tussen Brussel en Keflavik, zo bevestigde de IJslandse prijsvechter maandag. De budgetmaatschappij vliegt tijdens de zomermaanden drie keer per week op de route met een felrode Airbus A320neo.

Topvacatures

Video

In beeld: eerste Airbus A380 voor Global Airlines aangekomen in Verenigd Koninkrijk

2 mei 2024 | Door: 
onze redactie

De eerste Airbus A380 voor de nieuwe Britse maatschappij Global Airlines is woensdag aangekomen in het Verenigd Koninkrijk, op de luchthaven van Prestwick in Schotland. Het toestel vloog daar via Montreal naartoe vanuit de Mojavewoestijn in de Verenigde Staten, waar het stond opgeslagen en de afgelopen weken werd voorbereid op heringebruikname.

Dubai investeert 33 miljard euro in bouw van 's werelds grootste luchthaven

29 april 2024 | Door: 
onze redactie

Dubai heeft zondag de nieuwste plannen aangekondigd voor de uitbreiding van Al Maktoum Airport, momenteel de tweede luchthaven van de stad, tot ’s werelds grootste luchthaven. Het emiraat investeert daar 128 miljard dirham in, omgerekend 33 miljard euro.

Vlootvernieuwing Corendon Dutch Airlines compleet door levering derde MAX

26 april 2024 | Door: 
onze redactie

Corendon Dutch Airlines heeft vrijdag haar derde Boeing 737 MAX 9 in ontvangst genomen. Daarmee is de vlootvervanging van de Nederlandse vakantievlieger afgerond. De PH-CDR wordt vanaf 1 mei ingezet, maar eerst moeten er nog stoelen in de nagenoeg lege cabine worden geïnstalleerd.


Nieuws van Partners

7 dagen Bonaire, vlucht €549 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen