Kenya Airways hint op pact met South African Airways

Kenya Airways Embraer 190
28 mei 2018 - 13:41 | Door: 
Reismedia / ANP
| Foto: Embraer

NAIROBI - Kenya Airways staat open voor een krachtenbundeling met South African Airways (SAA). De Afrikaanse luchtvaartmaatschappijen willen met de samenwerking het gat met de grootste maatschappij van Afrika, Ethiopian Airlines dichten.

Topman Sebastian Mikosz van Kenya Airways ziet een nauwere relatie met SAA als een juiste stap. Vooral omdat het voor veel maatschappijen een opgave is gebleken rendabel te zijn, zo liet hij optekenen in een interview. Hij heeft al gesproken met Peter Davies die bij de Zuid-Afrikanen is aangesteld als herstructurerings-deskundige.

Kenya Airways, dat voor circa 7,8 procent in handen is van KLM, kwam vorig jaar onder staatstoezicht te staan na het grootste verlies in de geschiedenis van de onderneming. Het SkyTeam-lid snijdt in routes en verkoopt vliegtuigen om de kosten te drukken.

SAA, lid van Star Alliance, is het sinds 2010 niet meer gelukt zwarte cijfers te schrijven. In die periode moesten al zeven bestuursvoorzitters het veld ruimen. Het bedrijf is naarstig op zoek naar financiering.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen