Delta op dreef met installatie tv-schermen aan boord

Nieuwe Delta Boeing 777 Cabine
18 augustus 2018 - 11:36 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom
| Foto: Delta Air Lines

ATLANTA - Delta Air Lines maakt progressie in het installeren van televisieschermen aan boord van haar vloot. Volgens de Amerikaanse KLM-partner werd deze week het zeshonderdste vliegtuig voorzien van persoonlijke schermpjes in alle stoelen.

Bijna alle toestellen die Delta inzet op korte, middellange en lange afstanden worden voorzien van de schermen, die toegang bieden tot Delta Studio, het inflight entertainmentprogramma. Dat omvat meer dan 300 films, 550 afleveringen van populaire tv-series, 12 live televisiezenders, ruim 2.500 liedjes en een selectie podcasts en spelletjes.

Wereldwijd zijn er steeds minder luchtvaartmaatschappijen die, zeker op kortere routes, in Economy Class persoonlijke tv-schermen hebben. Die kosten immers geld en brengen extra gewicht met zich mee. Bovendien gebruiken reizigers vaak hun laptop of smartphone om zichzelf te vermaken.

Delta volgt die redenatie niet. “Wij doen deze investering omdat onze klanten ons continu vertellen dat de tv-schermen belangrijk voor ze zijn”, zegt Tim Mapes, Senior Vice President en Chief Marketing Officer.

Reizigers kunnen het inflight entertainment zowel op de tv-schermen als op hun laptop of smartphone gebruiken. Delta biedt de service gratis aan.

De komende tijd worden ook vrijwel alle overige vliegtuigen van Delta voorzien van de tv-schermen. De luchtvaartmaatschappij heeft ruim 860 toestellen in haar vloot.

Delta Air Lines vliegt rechtstreeks van Schiphol naar Seattle, Los Angeles, Salt Lake City, Minneapolis, Detroit, Boston, New York JFK, Atlanta, Las Vegas, Orlando en Portland. Op die routes wordt gebruik gemaakt van de Airbus A330 en A350 en de Boeing 767 en 777.

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen