Koninklijk bezoek voor TUI fly op Brussels Airport

Koning Filip TUI
10 juni 2021 - 16:46 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom
| Foto: TUI

BRUSSEL - Vakantievlieger TUI fly ontving donderdag hoog bezoek op Brussels Airport. De Belgische koning Filip nam een kijkje op de luchthaven en bekeek onder andere de Boeing 767 die op dit moment voor vrachtvervoer wordt ingezet van binnen.

De vorst werd vergezeld door Günther Hofman (Managing Director TUI fly Western Region), Dieter Bruneel (Director Operations TUI fly Western Region) en luchthavendirecteur Arnaud Feist. De koning werd bijgepraat over de manier waarop TUI fly tijdens de coronacrisis deels overschakelde op het uitvoeren van vrachtvluchten. Op dit moment zijn er al meer dan 500 van dergelijke vluchten geweest naar bestemmingen van Azië tot Zuid-Amerika. Ook informeerde Feist hem over de effecten van de coronacrisis op de bedrijfsvoering van de luchthaven. 

TUI fly voert sinds in april 2020, kort na de start van de coronacrisis, vrachtvluchten uit. “Toen vlogen we een serie vluchten voor de Belgische en Duitse overheid tussen Shenzhen en Europa, om mondmaskers te vervoeren. In de zomer was het wat rustiger, maar sinds september heeft het aantal vrachtcharters een behoorlijke vlucht genomen”, vertelde Roel Martens, Head of Aviation Leases & Ad Hoc Sales, eerder dit jaar aan Luchtvaartnieuws Magazine. Ook de automobielindustrie is een belangrijke doelgroep voor TUI fly, dat zowel met de Boeing 767 als met de Boeing 787 Dreamliner vrachtvluchten uitvoert.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen