Luchthaven Moskou neemt extra veiligheidsmaatregelen

8 oktober 2004 - 2:00
MOSKOU - De internationale luchthaven Domodyedovo in Moskou heeft haar veiligheidscontroles verscherpt. De maatregel is een gevolg van een nieuwe richtlijn die recentelijk is ingevoerd door de Russische Federale Transport Controledienst. Dat meldt de Russische luchtvaartsite AVIA.

Veiligheidsmedewerkers gaan vooral op de kleding en schoenen van passagiers letten. Met behulp van rōntgen- en scanapparatuur worden passagiers in het vervolg strenger gecontroleerd. Ook wordt de inhoud van koffers en tassen voortaan beter doorzocht.

Daarnaast verscherpt de luchthaven de controle op plaatsen waar personeel het luchthaventerrein betreedt. Bovendien moeten reizigers rekening houden aangesproken te worden door luchthavenpersoneel. Op het programma staan namelijk ook korte vraaggesprekken met willekeurige passagiers.

Eind augustus verloren negentig mensen het leven toen twee vliegtuigen die opgestegen waren vanaf Domodyedovo neerstortten. Onderzoek wees uit dat twee Tjetsjeense vrouwen erin geslaagd waren explosieven aan boord van de vliegtuigen mee te nemen. Ze zijn op Domodyedovo geholpen door luchthavenpersoneel.

De crashes hebben in Rusland tot veel ophef geleid over de veiligheid op Russische luchthavens.

Zie ook:

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen