Bangkok Airways: Bangkok - Koh Samui, 31 januari 2014

20 februari 2014

Na een onrustige vlucht uit Dubai stonden we om 8:00u op het vliegveld van Bangkok. Om 9:45u zou onze vlucht met Bangkok Airways naar Koh Samui vertrekken. Deze vlucht (PG 805) werd uitgevoerd met een Airbus A319 in een twee klassen configuratie, met in de economy class een 3-3 stoelopstelling. Bij het inchecken waren ons de stoelen 19A, B en C toegewezen, dus we zaten vrijwel achterin het toestel.Bangkok Airways afficheert zich als “Asia’s Boutique Airline”. Dit uit zich ondermeer in het feit dat de airline op de luchthaven van Bangkok ook voor economy passagiers een lounge heeft. Na een lange nacht met weinig slaap en een heel eind lopen met een slaperig kind op de arm was het echt een verademing om hier even te kunnen gaan zitten met een hapje en een drankje en gratis wifi.

Op de boarding passes, die we al in Dubai hadden gekregen, stond als boarding tijd 9:05u vermeld. De monitors in de lounge gaven ook deze tijd aan. De gate was B1, op ongeveer tien minuten lopen vanaf de lounge. Het boarding proces verliep soepel, waardoor we op tijd vertrokken. De bezettingsgraad in de economy class was ongeveer 80%.

 

De geplande vliegduur was 1 uur en 5 minuten. Tot onze verbazing kreeg de vriendelijke crew het in deze korte tijd voor elkaar om een volledig ontbijt te serveren. Echt klasse. Na een mooie nadering over zee landden we op tijd op Koh Samui Airport. Eenmaal geparkeerd op het platform werd zowel voor als achter een trap tegen het vliegtuig geplaatst, waardoor het uitstappen vlot verliep.

Conclusie: een dikke 9 voor deze uitstekende vliegervaring.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020