Cathay Pacific: Amsterdam - Hongkong, 20 januari 2007

20 januari 2007
De eerste ervaring met deze maatschappij, die op zich best goed beviel. Het inchecken voor vlucht CX270 verliep soepel. Het is nog wel even wennen aan het feit dat alle vloeistoffen in speciale plastic zakjes moeten, maar het personeel op Schiphol was daarmee erg behulpzaam. Ons toestel, een Airbus A340-300, vertrok vanaf gate E7.

Netjes op tijd, om 13.15, reed ons toestel richting startbaan en vertrokken we naar Hongkong. Ik zat op stoelrij 34. Dat is de voorste rij van de Economy Class, wat inhoudt dat er voor mij geen stoelen waren maar een wand. Daarachter waren de toiletten en de galley.

Op zich vond ik de zitplaats een voordeel vanwege de extra beenruimte. Maar zoals vaak gebruikelijk op deze plek zat ook hier iemand naast me met een baby. Het kindje sliep in een reiswiegje dat aan de wand hing. Daardoor kon ik niet echt makkelijk bij mijn stoel komen en kon ik ook mijn televisieschermpje niet uitklappen. Minpuntje dus.

De service aan boord was prima. Het cabinepersoneel kwam een paar keer langs met eten en drinken. Voor de lunch bestond de keuze uit drie gerechten en later in de vlucht kon ook uit twee verschillende soorten ontbijt worden gekozen.

Tijdens de landing was het erg bewolkt, waardoor ik niet veel van Hongkong zelf kon zien. Het vliegveld zelf is wel erg mooi.

Al met al was dit een prima vlucht, waarvoor ik een 7.5 zou willen geven.

R.M.

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020