Air Europa: Madrid - Amsterdam, 22 januari 2014

18 februari 2014

Op woensdagochtend 22 januari vloog ik met Air Europa van Madrid Barajas Airport naar Schiphol. Vertrektijd was 7:35 uur en dit was erg vroeg aangezien ik pas om 3:00 in mijn bed lag. Ik had van tevoren al ingeschat dat het een korte nacht zou worden en daarom sliep ik in het Hilton Barajas Airport hotel. Prijs voor een nacht (of eigenlijk 3 uur) was slechts 93 Euro. Hotelingang was gesloten om 3 uur ’s nachts, maar nadat ik op de deur had geklopt, werd er toch opengedaan. Voor de zekerheid maar gevraagd om een wake up call om 5:55. Snel een douche genomen en om 6:20 zat ik in de gratis shuttle bus naar Terminal 2 van Barajas Airport. Een ritje van 5 minuten. Ik kan dit hotel aanbevelen wanneer men een vroege ochtendvlucht heeft.

Ik had mijzelf al 48 uur van te voren ingecheckt en plaats 4D gekozen direct achter het gordijntje. Moest ik wel 5 Euro voor bij-betalen, maar dat leek mij een zinnige besteding. Veiligheidscontrole verliep soepel en even een broodje en flesje water gekocht als ontbijt. Terminal 2 is een beetje een saaie terminal. Boarden begon zo’n 20 minuten van te voren en ik werd verrassend van harte welkom geheten in het Nederlands. Vlucht zat voor 70% vol en ik denk dat met name Spaanse passagiers aan boord waren. Vlak voor de start kreeg ik ook van deze purser een Telegraaf in mijn handen gedrukt.

We vertrokken op tijd en omdat ik rechts in het vliegtuig zat, was de opkomst van de zon boven het wolkendek in het oosten prachtig te zien. Gezien mijn korte nachtrust hield ik mijn ogen niet lang open. Ongeveer 30 minuten voor de landing werd ik wakker en ik heb daarom de catering geheel gemist. Purser was blijkbaar blij dat ik wakker geworden was en begon enthousiast een praatje. Ze woonde op de Canarische eilanden en vloog regelmatig naar Nederland. Als er ijs lag, ging ze sowieso met haar kinderen schaatsen. Verder informeerde wat ik in Madrid had gedaan, etc. Erg prettige purser die net dat kleine beetje extra jus geeft aan een standaard vlucht binnen Europa.

Interieur van de Boeing 737-800 zag er met (nep) leren stoelen verzorgd uit. Beenruimte was ruim voldoende. Het was mijn eerste vlucht met Air Europa en ik vind het een prima maatschappij. Als ik weer naar Madrid zal vliegen, zal ik ze zeker overwegen. Zakelijk zijn de tijden niet zo gunstig, omdat de vlucht van Schiphol naar Barajas pas rond 10:30 uur vertrekt. De middagvlucht vertrekt rond 16:00 en daarom is een dagretour met Air Europa eigenlijk niet mogelijk.

Vlucht verdiend een dikke acht met name vanwege de vriendelijke en attente dame van Air Europa.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021