Air Lithuanica: Amsterdam – Vilnius, 29 juli 2013

23 augustus 2013

Sinds lange tijd moest ik weer eens naar Litouwen. Ik had het schema van WIZZ Air via Eindhoven bekeken maar kwam niet tot een goede oplossing. Mijn reisbureau vond echter een directe verbinding via Amsterdam met de nieuwkomer Air Lithuanica. Op 29 juli ging ik derhalve naar Schiphol om naar Litouwen te gaan met de OV 5012 van 10.00 uur. Veel te vroeg arriveerde ik op Schiphol (heerlijk dat gebrek aan verkeer in de vakantie periode!).

Ik nam koffie in de Privium lounge en had tijd om daar mijn e-mails te lezen en mij daarna rustig naar de gate B1 te begeven. Tijdens het inchecken had ik al gezien dat de vlucht OV 5012 door Estonian zou worden uitgevoerd met een Embraer 170. Online had ik via de KLM website ingecheckt. Hoe verwarrend kan het zijn. Aan boord in een half gevuld vliegtuig bleek de cabinecrew dubbel uitgevoerd te zijn. De 2 Estonian dames (oudere vrouwen) deden de veiligheid en hadden de algehele leiding en de 2 Air Lithuanica dames (meisjes) deden de catering. Dure vlucht voor beide maatschappijen. (Nog geen 40 passagiers en dan 4 man bemanning!). Het oog wil ook wat de kleding van Air Lithuanica ziet er wat strakker uit dan die van Estonian.

Mijn stoel 8D was prima. Ik had voldoende ruimte en 8F bleef leeg. De “versnaperingen” moesten betaald worden de selectie is wat groter dan standaard bij Estonian. Het prijsniveau is redelijk gelijk. In tegenstelling tot bij Estonian krijg je voor de landing nog een snoepje. We waren strak op tijd weg gegaan en kwamen 10 minuten voor de geplande aankomst tijd (+ 1 uur) op het kleine vliegveld van Vilnius aan. De vlucht verdiend een 8. Volgende keer hoop ik wel op een vliegtuig van Air Lithuanica in hun eigen kleuren. Volgens het in-flight magazine hebben ze die echt!

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

Copyright Reismedia BV 2019