ArkeFly: Amsterdam - Kos, 18 augustus 2012

8 oktober 2012

Op 18 augustus gingen mijn vrouw, ik en de kinderen naar Kos. De vlucht werd door ArkeFly uitgevoerd en we  hadden Comfort Class geboekt. De vlucht vertrok om 19:30 uur en dus zijn we op tijd naar Schiphol gegaan. Een half uur te vroeg op Schiphol, maar toch konden we al inchecken voor vlucht OR221. We hadden online ingecheckt en een stoelreservering gedaan. We hadden gekozen voor de stoelen 26GH en 27GH.
 
Het inchecken hebben we gedaan met één van de selfservice check-in automaten. Er stonden een paar dames van Servisair bij, die ons konden helpen met de automaten. Onze ervaring met deze automaten is dat ze zeer goed werken, alles duidelijk wordt aangegeven en het gaat snel. Na het inchecken teruggelopen naar vertrekhal 1 om daar door de security te gaan. De vlucht zou vertrekken vanaf gate D60 en de vlucht werd uitgevoerd met een Boeing 767-300ER (PH-AHQ). Even wat gegeten en daarna naar de gate om te pre-boarden.
 
Het pre-boarden begon netjes op tijd, waarna we even moesten wachten en daarna het vliegtuig in konden. Het vliegtuig zag er van binnen keurig uit en je zou niet zeggen dat het toestel 22 jaar oud is. Het vliegtuig was ongeveer voor tachtig procent gevuld. De stoelen zaten heerlijk en het boeken van Comfort Class is het beetje extra geld zeker waard, want je hebt echt veel beenruimte, zelfs voor mijn 1,90 meter.

De piloot vertelde ons dat we iets later vertrokken, omdat we van de luchtverkeersleiding nog niet weg mochten. Het scherm waar het veiligheidsfilmpje werd vertoond had wel zijn beste tijd gehad. Er viel weinig van te zien. Ook was de stewardess slecht verstaanbaar door de intercom. Iets na 19:30 uur vertrokken van de Kaagbaan en de vlucht zou ongeveer drie uur en vijf minuten gaan duren. Gelijk na het opstijgen werd er rond gegaan met eten en wij hadden gekozen voor cola en borrelnootjes. De prijzen zijn niet te doen. Je betaalt 2,50 euro voor cola en 2,50 euro voor 45 gram borrelnootjes. Tijdens de vlucht kon je luisteren en kijken naar Nick & Simon Symphonica In Rosso. De cabinebemanning was erg vriendelijk en de piloot vertelde regelmatig iets over de vluchtroute.
 
Om 23:00 uur werd de daling ingezet en werd de cabine klaargemaakt voor de landing. Met een keiharde klap kwamen we neer op Kos, maar we moesten op de landingsbaan blijven staan omdat alle parkeerplaatsen bezet waren en er zelfs nog een vliegtuig voor ons stond te wachten. Toen werd er nog maar een keer Symphonica in Rosso afgespeeld, beetje rare keuze want dat had iedereen al gezien. Na een half uur was er een plekje vrij en parkeerde de piloot het vliegtuig, waarna we met bussen naar de bagagehal werden gebracht. Het was megadruk op Kos Hippocrates Airport, wat een hectiek. Het duurde dan ook nog een half uur voordat we onze bagage hadden en met de bus naar onze accommodatie konden.

Het was dus een zeer goede vlucht, maar door het slechte entertainmentprogramma en de hoge prijzen krijgt ArkeFly voor deze vlucht een 7,5.

J. van Dongelen

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020